成人本科学位英语考试答题技巧三 PDF转换可能丢失图片或 格式,建议阅读原文 https://www.100test.com/kao\_ti2020/101/2021\_2022\_\_E6\_88\_90\_E 4\_BA\_BA\_E6\_9C\_AC\_E7\_c66\_101996.htm 推理性试题大多含 有infer , imply , suggest , conclude , ( most ) probably等关键 词。以下是一些常见的提问方式: It can be inferred from the passage that \_\_\_\_. The passage implies that \_\_\_\_.来源 : www.examda.com The passage suggests that \_\_\_\_.来源 : www.examda.com What is implied in the passage?来源 : www.examda.com The graph following (proceeding) this passage probablywilldiscuss (discusses) \_\_\_\_\_. 推理性试题不能 从文章中直接找到答案。来源:www.examda.com 解这类题需 要考生在正确理解原文语言字面意义的基础上,运用逻辑推 理的方法去理解文章字里行间的意义。对原文中找到的所有 相关信息要进行仔细分析,摸清它们相互之间时间、方位、 因果、对比等逻辑关系,在此基础上进行综合推理,选定答 案。 我们仍以2002年试题中的阅读理解文章为例。 On Novr 19, 1863, Abraham Lincoln went to GettysburginPennsylvania to speak at the National Soldiers Cemetery. The CivilWar was still going on. There was much criticism of President Lincoln at the time. He was not at all popular. He hadbeen invited to speak at Gettysburg only out of politeness. The principal speaker was to be Edward Everett, a famous statesman and speaker of the day. Everett was a hand some man and verypopular everywhere. It is said that Lincoln prepared his speech on the trainwhilegoing to Gettysburg. Late that night alone in his hotel roomandtired out, he again worked briefly on the speech.

The nextdayEverett spoke first. He spoke for an hour and 57 minutes. Hisspeech was a perfect example of the rich oratory of the day. Then Lincoln rose. The crowd of 15, 000 people at first paidlittleattention to him. He spoke for only nine minutes. At the endtherewas little applause. Lincoln turned to a friend and remarked , Ihave failed again. On the train back to Washington, he saidsadly, That speech was a flat failure, and the peoplearedisappointed. Some newspapers at first criticized the speech. But littlebylittle as people read the speech they began to understandbetter. They began to appreciate its simplicity and its deepmeaning. Itwas a speech which only Abraham Lincoln could havemade. Today, every American school child learns LincolnsGettysburgAddress by heart. Now everyone thinks of it as one of thegreatestspeeches ever given in American history. 文章后 面的第五题就是一个推理性试题。 It can be inferred from the text that \_\_\_\_\_. A. Lincoln prepared his speech very carefully before he wenttoGettysburg B. Lincoln was very busy at the time and didnt have much timetoprepare his speech C. Lincolns speech was full of rich words D. Lincolns speech was very long 文章的第二段有这样 的话: "It is said that Lincoln prepared his speech onthetrain while going to Gettysburg. Late that night, alone inhishotel room and tired out, he again worked briefly onthespeech. " "据说林肯是 在去葛底斯堡的火车上准备他的演讲的。那天深夜,在宾馆 的房间里,他既孤独又疲倦,只是又简单准备了一下。"所 以通过这些句子我们可以判断林肯非常的忙,没有更多的时 间准备他的演讲,B是正确答案。A,C,D,均不符合文章

的内容。 100Test 下载频道开通, 各类考试题目直接下载。详细请访问 www.100test.com