06年GCT考试英语辅导教材--阅读(6) PDF转换可能丢失图片 或格式,建议阅读原文

https://www.100test.com/kao_ti2020/113/2021_2022_06_E5_B9_B4 GCT_E8_80_c77_113949.htm 第五节阅读理解强化练习 Reading Comprehension 3 Passage 1 According to the dictionary definition of "create", ordinary people are creative every day. To create means "to bring into being, to cause to exist" something each of us does daily. We are creative whenever we look at or think about something in a new way. First this involves an awareness of our surroundings. It means using all of our sese to become aware of our world. This may be as simple as being aware of color and texture, as well as taste, when we plan a meal. Above all, it is the ability to notice things that others might miss. A second part of creativity is an ability to see relationships among things. If we believe the expression,

"There is nothing new under the sun, "the creativity is remaking or recombining the old in new ways. For example, we might do this by finding a more effective way to study or a better way to arrange our furniture, or we might make a new combination of camera lenses and filters to create an unusual photograph. A third part of creativity is the courage and drive to make use of our new ideas, to apply them to achieve some new results. To think up a new concept is one thing. to put the idea to work is another. These three parts of creativity are involved in all the great works of genius, but they are also involved in many of our day to day activities. 1.Which of the following activities is NOT a creative one according to the passage? A.To prepare a meal. B.To arrange the furniture in a peculiar way. C.To buy some books from a bookstore. D.To "write" a letter with the computer. 2.The author holds that _____. A.creativity is of highly demand B.creativity is connected with a deep insight to some extent C.creativity is to create something new and concrete D.to practise and practise is the only way to cultivate oneacute.s more difficult to create a new thought than to apply it in practice. B.To find a new thought will definitely lead to the production of a new thing. C.One may come up with a new thought, but can not put it into practice. D.A man with an excellent ability of practice can easily become an inventor. 5.The best title for this passage is _____. A.How to Cultivate Oneacute.s emotional and psychological needs while also supporting them financially. This is very demanding and leaves very little time for the parentacute.sexpenses, the cost of living increases because

_____. A. children attend school for more yearsB. children are better dressed C. children spend more money on entertainmentD. all of the above 8. What problems would broken families bring to both children and parents? A. Children grow up feeling unsettled and parents didn´.t pay much attention to children. B. Children grow up feeling free and one parent is responsible for raising the children. C. Children are moved back and forth between parents and the single parent is busy working to make money to support himself/herself. D. Children grow up feeling unsettled, and the parents have little time for his/her own interests because one parent is too busy taking care of children. 9. According to the author, the situations of American families in the future may _____. A. become worse B. remain the same C. get better D. keep unchanged 10. The title of the article might be _____. A. American Children B. American Families C. American Mother D. American Parents 6. 【答案】C。 【解析】本文第一句话说明了过去美国家庭规模很大。7.【 答案】D。【解析】回答此题要全面,仔细读文章不难发现,A. 孩子们读书时间延长; B.孩子们穿着越来越好; C.孩子们花 更多的钱在娱乐上。文中说是造成生活消费增长的原因,因此 要选D。 8.【答案】D。 【解析】这题可用排除法做。本题问 破裂的家庭会给孩子和家长带来什么困难。文中清楚说明孩 子们不安定,因为要往来于父母之中,孩子们的单亲父母得花 更多的时间关心他们的心理、情绪,除了经济负担外,以致他 们没时间去满足自己的兴趣。A父母不管孩子.B孩子觉得自 由.C父母忙于挣钱养活自己,这三项均与文章意见不符,应排 除掉,故选D。来源:www.examda.com 9.【答案】C。 【解析 】在文章最后作者指出有迹象表明情况好转,诸如离婚率降低, 出生率上升。也许美国人已认识到家庭生活的重要性,我们 可以体会到作者对未来美国家庭生活情形是持乐观态度的,所 以选C" 变好"。10.【答案】B。【解析】纵观全篇,A.美国 儿童.C.美国母亲.D.美国父母, 三项均在文中提到过,但只是一 个部分,都是B(美国家庭)这个主题下的各个分支。而且文章 主要还是讲述美国家庭生活的种种,故B正确。 100Test 下载频 道开通,各类考试题目直接下载。详细请访问 www.100test.com