2000北京试题分析阅读(三、四) PDF转换可能丢失图片或 格式,建议阅读原文

https://www.100test.com/kao\_ti2020/119/2021\_2022\_2000\_E5\_8C\_ 97\_E4\_BA\_AC\_c82\_119062.htm ( $\equiv$ ) Most people have had a dog or wanted one as their companion at some time in their lives. If you are thinking of buying a dog, however, you should first decide what sort of companion you need and whether the dog is likely to be happy in the surroundings you can provide. Specialists ' advice is useful to help you choose the most suitable kind of dog. But in part the decision depends on common sense. Different dogs were originally developed to perform specific tasks. So, if you want a dog to protect you or your house, for example, you should choose the one that has the right size and characteristics. You must also be ready to devote a great deal of time to training the dog when it is young and give it the exercise it needs throughout its life, unless you live in the countryside and can let it run freely. Dogs are demanding pets. Cats love the house and so are satisfactory with their place where there is secure, but a dog is loyal to its master and consequently wants him to show proof of his affection. The best time to buy a baby dog is when it is between 6 and 8 weeks old so that it can transfer its love for its mother to its master. If baby dogs have not established a relationship with the human being until they are over three months old, their strong relationship will always be with dogs. They are likely to be too shy when they are brought out into the world to become good pets. 11. Which of the following is Not true according to the passage? A. You can always get help from the specialists. B. It is common sense

that is the most important when choosing a dog. C. You should decide what kind of dog you want. D. Size and characteristics of the dogs should be considered too. 答案: B。文章中提到了买狗的 时候先要决定买什么样的,狗的大小、特征也要考虑,而且 专家的建议也非常重要,所以A,C,D都是正确的。关于 " common sense ",是这样说的: " In part the decision depends on common sense."所以选择狗的时候, common sense 并不是最重要的,而是部分因素。因此只有B不符合原文。 12. What is mentioned as a consideration in buying a dog? A. The color of the dog. B. The price of the dog. C. Whether the dog will fit the environment. D. Whether the dog will get along with the other pets in the house. 答案: C。根据文章的内容, 买狗的时候并没 有提到要考虑狗的颜色、狗的价格,以及狗能否和家中的其 他宠物很好的相处。但是提到了要考虑狗能否适应周围的环 境。"whether the dog is likely to be happy in the surroundings you can provide. "13. Why does the writer say a dog is a more demanding pet than a cat? A. It must be trained so that it won 't bite. B. It demands more food and space. C. It needs more love and care. D. It must be looked after carefully. 答案: C。demanding: 要求高的,费力的。作者认为狗是比猫费心的宠物,因为猫 喜欢我们的房子,只要住的地方安全,它就会非常的满足。 而狗则不同,你必需在它很小的时候花很多的精力去训练它 ,如果你不住在农村,没有机会让狗自由活动的话,你还必 须给它这样的机会。而且你最好在三个月以前就买回来,这 样有利于和主人培养感情。可见狗是多么的费心。 14. Why is it advised to buy a baby dog under three months old? A. It 's easier

to buy a baby dog under three months old. B. They are less likely to be shy with human beings. C. They are less likely to run away. D. It

's easier for them to form a relationship with their masters. 答案 :D。文章的最后: "If baby dogs have not established a relationship with the human being until they are over three month old, their strong relationship will always be with dogs."所以要买三 个月以下的狗,容易和它的主人建立感情。15. The word "affection" (line 11) means \_\_\_\_\_. A. love B. effect C. tie D. relationship 答案:A。affection:喜爱,慈爱。100Test 下载频 道开通,各类考试题目直接下载。详细请访问 www.100test.com