职称英语精讲课程(综合类C级)补全短文 PDF转换可能丢 失图片或格式,建议阅读原文

https://www.100test.com/kao_ti2020/128/2021_2022__E8_81_8C_ E7_A7_B0_E8_8B_B1_E8_c91_128345.htm 例题解析:第5部分 : 补全短文 (第46~50题,每题2分,共10分)阅读下面的短文 , 文章中有5处空白, 文章后面有6组文字, 请根据文章的内 容选择5组文字,将其分别放回文章原有位置,以恢复文章原 貌。请将答案涂在答题卡相应的位置上。The world 's longest bridge Rumor has it that a legendary sixheaded monster lurks in the deep waters of the Tyrrhenian Sea between Italy and the island of Sicily . (1) When completed in 2010, the world 's longest bridge will weigh nearly 300, 000 tonsequivalent to the iceberg that sank the Titanicand stretch 5 kilometers long. "That's nearly 50 percent longer than any other bridge ever built, " says structural engineer Shane Rixon. (2) They 're suspension bridges, massive structures built to span vast water channels or gorges. A suspension bridge needs just two towers to shoulder the structure 's mammoth weight, thanks to hefty supporting cables slung between the towers and anchored firmly in deep pools of cement at each end of the bridge. The Messina Strait Bridge will have two 54, 100-ton towers , which will support most of the bridge 's load . The beefy cables of the bridge . each 1.2 meter in diameter, will hold up the longest and widest bridge deck ever built. When construction begins on the Messina Strait Bridge in 2005, the first job will be to erect two 370 meter-tall steel towers . (3) Getting these cables up will be something. It 's not just their lengthtotally 5.3 kilometers but their

weight. (4) After lowering vertical "suspender" cables from the main cables . builders will erect a 60 meter-wide 54 . 630-ton steel roadway, or deckwide enough to accommodate 12 lanes of traffic . The deck 's weight will pull down on the cables with a force of 70 , 500 tons. In return, the cables yank up against their firmly rooted anchors with a force of 1 39° 000 tonsequivalent to the weight of about 100,000 cars. Those anchors are essential. (5) 练 习: A Some environmentalists are against the project on biological grounds. B What do the world 's longest bridges have in common? C If true, one day you might spy the beast while zipping(呼啸而过)across the Messina Strait Bridge . D They ' re what will keep the bridge from going anywhere. E The second job will be to pull two sets of steel cables across the strait, each set being a bundle of 44,352 individual steel wires . F They will tip up the scales at 166,500 tonsmore than half the bridge 's total mass . 词汇 :legendary adj. 传说中的monster n. 怪物,妖怪1urk V. 潜 伏Sicily 西西里岛(意大利南部)Tyrrhenian Sea 第勒尼安 海Messina Strait墨西拿海峡Gorge n.峡谷mammoth v.巨大 的hefty adj. 高强度的sling v. 用悬带吊挂(slung, slung)beefy aaj. 结实的yank V. 拽答案及解析:1. 文章主题分析:The world's longest bridge2.被选项分析:(查找核心词(黑体 词/结构)和线索词/结构(划线词/结构))A. Some environmentalists are against the project on biological grounds.B. What do the world 's longest bridges have in common?C. If true, one day you might spy the beast while zipping (呼啸而过)across the Messina Strait Bridge.D. They 're what will keep the bridge from

going anywhere. E. The second job will be to pull two sets of steel cables across the strait, each set being a bundle of 44,352 individuals steel wires.F. They will tip up (使倾斜) the scales at 166, 500 tons more than half the bridge 's total mass. 3 直接解题:A Some environmentalists are against the project on biological grounds.B What do the world 's longest bridges have in common?C If true, one day you might spy the beast while zipping (呼啸而过)across the Messina Strait Bridge.D They 're what will keep the bridge from going anywhere. E The second job will be to pull two sets of steel cables across the strait, each set being a bundle of 44,352 individuals steel wires.F They will tip up (使倾斜) the scales at 166, 500 tons more than half the bridge 's total mass. Rumor has it that a legendary six-headed monster lurks in the deep waters of the Tyrrhenian Sea between Italy and the island of Sicily. ___1__ When completed in 2010, the world 's longest bridge will weigh nearly 300,000 tons equivalent to the iceberg that sank the Titanic.1. C。分 析:思路特点:注意空格前后句中的词语使用特点:前句中 发现了a legendary six-headed monster (与C中的the beast呼应) , 而C中的the Messina Strait (Bridge) 也在空格前句中有呼应 的内容: the deep waters of the Tyrrhenian Sea between Italy and the island of Sicily,有两个线索可以表明C是答案,因此判断C 是答案。 A Some environmentalists are against the project on biological grounds. B What do the world 's longest bridges have in common?D They 're what will keep the bridge from going anywhere. E The second job will be to pull two sets of steel cables across the strait, each set being a bundle of 44,352 individuals steel

wires.F They will tip up (使倾斜) the scales at 166, 500 tons more than half the bridge 's total mass. ___2__. They 're suspension bridges, massive structures built to span vast water channels or gorges. A suspension bridge needs just two towers to should the structure 's mammoth weight, .. 2. B. 分析:思路特点:注意空 格后句中的词语使用特点:空格后面连续两句都涉及到了 "suspension bridge/吊桥"因此判断空格处出现对"吊桥"进 行讲述的句子的可能性最大,但被选项中没有该词出现,注 意到空格后的句子中出现了代词They,该词的出现表明前面 有复数的名词与之相呼应,而且They内容是指"桥",因此 排除A,C和E,F(没有与They呼应的内容),所以答案是B A Some environmentalists are against the project on biological grounds.D They 're what will keep the bridge from going anywhere. E The second job will be to pull two sets of steel cables across the strait, each set being a bundle of 44,352 individuals steel wires.F They will tip up (使倾斜) the scales at 166, 500 tons more than half the bridge 's total mass. When construction begins on the Messina Strait Bridge in 2005, the first job will be to erect two 370 meter-tall steel towers. __3__. Getting these cables up will be something. 3. E。 分析:思路特点:注意空格后句中的词语使 用特点:空格前面中出现了the first job(与E中the second job呼 应), 而空格后句中的 theses cables 在E中也有呼应内容: steel cable,因此判断E是答案。 A Some environmentalists are against the project on biological grounds. D They ' re what will keep the bridge from going anywhere.F They will tip up (使倾斜) the scales at 166, 500 tons more than half the bridge 's total mass. It is

not just their length totally 5.3 kilometers but their weight. __4_. 4. F. 分析:思路特点:注意空格后句中的词语使用特点:空格前出现了their length,their weight,因此判断their可能指"桥",剩下的选项中:F中提到了有关重量的数据166, 500 tons,因此F是答案。 A Some environmentalists are against the project on biological grounds.D They're what will keep the bridge from going anywhere. Those anchors are essential. __5_. 5. D。分析:思路特点:注意空格后句中的词语使用特点:空格前面出现了Those anchors(这些桥桩),而D中的句意(它们是防止桥移动的东西)正是解释了桥桩的作用。 100Test 下载频道开通,各类考试题目直接下载。详细请访问 www.100test.com