全国职称英语考试卫生类C级课堂笔记补全短文二 PDF转换 可能丢失图片或格式,建议阅读原文 https://www.100test.com/kao_ti2020/129/2021_2022__E5_85_A8_ E5_9B_BD_E8_81_8C_E7_c91_129255.htm The Story of Lani Fiveyear-old Lani still takes seven medicines with her breakfast every morning. "She's very good about it, "says her father David . Lani is alive today because of her father David, in more than one way; when she was one year old she received part of her father 's liver in a livertransplant operation. Lani was born with a liver illness. (46) Doctors advised that a transplant was the only way in which she would live. The operation lasted 12 hours and needed two teams , one for the father and one for the daughter . (47) In these cases , the donor 's liver grows to normal size in about eight weeks, and the child 's liver becomes smaller. Lani spent three weeks in hospital after the operation. Because the receiver 's body tries to reject the new organ, the patient has to be given special drugs. (48) Although David left hospital after 10 days, he didn't return to work until after three months. In order to reach the liver, the doctors have to cut through the stomach wall, which is strong and full of muscle. It therefore takes a long time to recover after this operation. So far, only 16 of these livertransplant operations have been carried out in Britain. (50) Doctors say, "If possible, we prefer to take a liver from a dead donor, usually a parent. " Lani still has to look after her health, and she gets more tired than other children of the same age, but doctors hope that she will continue to get stronger and stronger. A She had one operation when she was

six weeks old, which was not successful. B While these drugs are given, it is important that the patient does not catch any illness , not even a cold. C In this operation a piece of liver, weighing about 250--300 grams, was removed from the father and transplanted into the daughter. D David quickly recovered from the operation. E However, they are more common in North America and Japan. F David was finally able to ride his bike again after about a year . 答案及解析:1.文章标题分析: The Story of Lani Fiveyear-old Lani still takes seven medicines with her breakfast every morning. "She's very good about it, "says her father David . Lani is alive today because of her father David , in more than one way; when she was one year old she received part of her father 's liver in a livertransplant operation 2. 被选项分析: 思路:表意简单的可能是干扰项;表意复杂的往往是答案; 有关系的被选项通常出答案;代词,定冠词结构是解题线索 ;逻辑连词,副词是解题线索;与文章主题一致可能是答案 ; 特殊句子: 转折句, 事实举例句, 总结句, 观点句等特殊 句可能是答案。 A She had one operation when she was six weeks old, which was not successful. (细节句。) B While these drugs are given, it is important that the patient does not catch any illness , not even a cold . (these drugs的出现暗示前句中应该有具体 的药品与these drugs呼应) C In this operation a piece of liver, weighing about 250--300 grams, was removed from the father and transplanted into the daughter . (细节句。this operation的出现 暗示前句中应该具体说明是什么样的手术) D David quickly recovered from the operation . (细节句(结果句)。) E

However, they are more common in North America and Japan . (they的出现暗示前句中应该有复数名词或their/they/them与they相呼应。) F David was finally able to ride his bike again after about a year . (结果句) 100Test 下载频道开通,各类考试题目直接下载。详细请访问 www.100test.com