职称英语综合类概括大意与完成句子七 PDF转换可能丢失图 片或格式,建议阅读原文 https://www.100test.com/kao_ti2020/130/2021_2022__E8_81_8C_ E7_A7_B0_E8_8B_B1_E8_c91_130086.htm 1.Paragraph 2_____ 2.Paragraph 3_____ 3.Paragraph 4_____ 4.Paragraph 5_____ A. Higher Living Standard B. Importance of Transport in Trade C. Various Means of Transport D. Birth of Transport-related Industries and Trade E.Role of Information in Trade F.Public Transportation living standard 水平、标准 means方法、方式 related相关的,有联系的 industry 产业,工业 1.Transport is one of the aids to trade. By moving goods from places where they are plentiful to places where they are scarce, transport adds to their value. The more easily goods can be brought over the distance that separates producer and consumer, the better for trade. When there were no railways, no good roads, no canals, and only small sailing ships, trade was on a small scale. 2. The great advances made in transport during the last two hundred years were accompanied by a big increase in trade. Bigger and faster ships enabled a trade in meat to develop between Britain and New Zealand, for instance. Quicker transport makes possible mass-production and big business, drawing supplies from, and selling goods to, all parts of the globe. Big factories could not exist without transport to carry the large number of workers they need to and from their homes. Big city stores could not have developed unless customers could travel easily from the suburbs and goods delivered to their homes. Big cities could not survive unless food could be brought from a distance. be

accompanied by 伴随着 问题:1.Paragraph 2____B__答案 : B.Importance of Transport in Trade 3. Transport also prevents waste. Much of the fish landed at the ports would be wasted if it could not be taken quickly to inland towns. Transport has given us a much greater variety of foods and goods since we no longer have to live on what is produced locally. Foods which at one time could be obtained only during a part of the year can now be obtained all through the year. Transport has raised the standard of living. 问题 : 2.Paragraph 3____A_ 答案: A.Higher Living Standard 4.By moving fuel, raw materials, and even power, as, for example, through electric cables, transport has led to the establishment of industries and trade in areas where they would have been impossible before. Districts and countries can concentrate on making things which they can do better and more cheaply than others and can then exchange them with one another. The cheaper and quicker transport becomes, the longer the distance over which goods can profitably carried. Countries with poor transport have a lower standard of living. [By (moving fuel, raw materials, and even power, as, for example, through electric cables,) 状语] transport (主语) has led to (谓 语) the establishment of industries and trade in areas (where they would have been impossible before.定语从句)问题:3.Paragraph 4____D_ 答案: D.Birth of Transport-related Industries and Trade 5. Commerce requires not only the moving of goods and people but also the carrying of messages and information. Means of communication, like telephones, cables and radio, send information about prices, supplies, and changing conditions in different parts of

the world. In this way, advanced communication systems also help to develop trade. commerce 商业n. commercial 商业的 adj. 问题 : 4.Paragraph 5____E_ 答案: E.Role of Information in Trade 5. The development of modern means of transport____C__ A.to send goods to various parts of the world B.at any time during the year C.has greatly promoted trade D.is it possible to produce on a large scale E.the transport of goods F.it is possible to produce on a large scale The development (中心词) (of modern means of transport.限制成份) promote促进答案: C. has greatly promoted trade 6. Only when goods can be carried to all parts of the world quickly__D___ only 状,谓语倒装 only 代/名,不倒装 谓语 主语=倒装 答案:D. is it possible to produce on a large scale 7. Transport has made it possible for people to eat whatever food they want___B__ 答案: B. at any time during the year 8.In the trade of modern society the transmission of information plays as important a role as____E___ transmission传送 He is as tall as him. tall形容词原 级。 as important a role as the transport of goods 此句中as 后加名 语答案: E.the transport of goods 100Test 下载频道开通,各类 考试题目直接下载。详细请访问 www.100test.com