职称英语综合类概括大意与完成句子六 PDF转换可能丢失图 片或格式,建议阅读原文 https://www.100test.com/kao\_ti2020/130/2021\_2022\_\_E8\_81\_8C\_ E7\_A7\_B0\_E8\_8B\_B1\_E8\_c91\_130091.htm 1.Paragraph 2\_\_\_\_\_2.Paragraph 3\_\_\_\_\_3.Paragraph 4\_\_\_\_\_4.Paragraph 5\_\_\_\_\_A.Earthquakes ForecastB. Historical Records of EarthquakesC.Intensities of EarthquakesD.Cause of EarthquakesE.Indications of EarthquakesF.Damaging Earthquakesforecast预测,预告(近义词predict, pre-前面,...之 前;-dict 说)fore- 前面cast投掷forehead额头dictionaryintensity 强度cause原因indication预示,显示sign标示,预示Signs of earthquakes1. Every year earthquakes are responsible for a large number of deaths and a vast amount of destruction in various parts of the world. Most of these damaging earthquakes occur either in a narrow belt which surrounds the Pacific Ocean or in a line which extends from Burma to the Alps in Europe. Some of the destruction is directly caused by the quake itself. An example of this is the collapse of buildings as a result of the quake itself. Other damage results from landslides or major fires which are initiated by the quake.2. There are about a million quakes a year. Fortunately, however not all of them are destructive. The intensity of an earthquake is measured on the Richter Scale, which goes from 0 upward. The highest scale recorded to date is 8.9. Major damage generally occurs from quakes ranging upwards from 6.0.问题 : 1.Paragraph 2\_\_\_C\_\_答案: C.Intensities of Earthquakes3.The actual cause of the quake itself is the breaking of rocks at or below the earths surface. This is produced by pressure which scientists believe may be due to a number of reasons, two of which are the expansion and contraction of the earths crust and continental drift.问题 : 2.Paragraph 3\_\_\_\_D\_\_答案: D.Cause of Earthquakes4.In order to limit the damage and to prevent some of the suffering resulting from earthquakes, scientists are working on ways to enable accurate prediction. Special instruments are used to help people record, for example, shaking of the earth. Scientists are trying to find methods that will enable them to indicate the exact time, location and size of an earthquake.suffer v.承受(灾难,痛苦)suffering n.灾难,痛 苦result from 由...引起的问题:3.Paragraph 4\_\_\_A\_\_答案 : A.Earthquakes Forecast5. Certain phenomena have been observed which are believed to be the signs of imminent earthquakes. These include strange behaviours of some animals, the changes in the content of mineral water, etc. The magnetic properties of rocks may also display special pattern before major earthquakes happen.phenomena 现象 (pl.) phenomenonsignimminent即将 到来的问题:4.Paragraph 5\_\_\_\_E\_\_\_答案:E.Indications of Earthquakes5. Not all damage during an earthquake is caused\_\_\_\_A\_\_\_A.by the quake itselfB.not be preventedC.to cause damage of property and loss of lives D. of a possible earthquake E. the unusual behaviors of some animalsF.the strong behaviors of human beings答案: A. by the quake itself6. Not all earthquakes are strong enough\_\_\_C\_be enough to do sth. The kid is old enough to go to school.The kid has enough money to go to school.property 财物, 所拥有的东西答案: C.to cause damage of property and loss of