10月自考考情分析:名师解析《英语(二)》2 PDF转换可能丢失图片或格式,建议阅读原文

https://www.100test.com/kao\_ti2020/158/2021\_2022\_10\_E6\_9C\_88 \_E8\_87\_AA\_E8\_80\_c67\_158541.htm III. Reading Comprehension Many of today 's most trusted sales techniques were invented over a century ago by a young merchant named Eaton in Toronto. When he was young, Eaton worked briefly with his brothers in small-town stores. In 1869, he set up his own shop in downtown Toronto. He had many competitors, but he was also ambitious and had a plan for success. He offered a unique style of trade, but as was expected, all the other shopkeepers laughed at him, believing he would eventually fail. However, Eaton was not a man to be easily defeated. he came up with a brand new notion of business? "Goods satisfactory, or money refunded. " He sold all his goods at fixed prices and only for cash. With a sharp sense of what the public wanted, he went out of the way to meet their needs. His business grew rapidly. He set up new branches and started mail order service that allowed people to buy from a list of his goods. Eaton 's listadvertisements of his daywas the first of its kind. It was distributed and read all over the country. It was the only way to access good-quality goods at reasonable prices for people living far away from big cites. It became part of their life. They even called it The Wishing Book. The secret of the list 's success was that Eaton gained the respect of this customers. they trusted him for good prices and quality goods. Probably because he remembered his miserable early days in Ireland, Eaton thought much of the welfare of his employees: better working conditions, shorter weekday hours

than his competitors and Saturday afternoons off in the summer. In
all this, he was a leader. (2006年4月) 1. The best description of
Eaton is thatA. he was the richest merchant in TorontoB. he
was a successful technical inventorC. he introduced new sales
practicesD. he changed people 's ideas about businessmen答案在
第一段第一句; sales techniques were invented,这是主旨句,
全文都围绕它进行2. Eaton's success lay primarily in that
A. he sold only good quality goodsB. he was the first person to
provide good serviceC. he treated his employees better than any of
his competitorsD. he won respect from his customers细节题,原文
中可以找到答案,在第三段:The secret of the list's success was
3. From the passage we can infer thatA. Eaton invented
the idea of the internet shoppingB. Eaton drove other businessmen
to failureC. Eaton never sold his goods on creditD. Eaton was
defeated by his rivals推断题,可以从第一段的最后一句中推出4.
The best title for this passage isA. Good Goods, of Money
RefundedB. Eaton, a Sales InventorC. Customers 'Respect, a
Secret of SuccessD. Eaton 's list, a Welcome Event in Sales History
全文主旨,第一句也可以看出5. Eaton's List was important to
people on farms because it was a convenient way of gettingA.
good-quality goods at reasonable pricesB. goods at unreasonable
pricesC. good-quality goods at unreasonable pricesD. poor-quality
goods at reasonable prices细节题,答案在第三段第三句:It was
the only way to access good-quality goodsIV. Word Spelling1. 获
胜者,优胜者n.wwinner2.(使)枯萎,凋谢v.w
wither 100Test 下载频道开通,各类考试题目直接下载。详

细请访问 www.100test.com