06年GCT考试英语辅导教材--阅读(13) PDF转换可能丢失图片或格式,建议阅读原文

https://www.100test.com/kao\_ti2020/161/2021\_2022\_06\_E5\_B9\_B4 GCT\_E8\_80\_c77\_161591.htm 第五节阅读理解强化练习 Passage 3 At the University of Kansas art museum, scientists tested the effect of different colored walls on two groups of visitors to an exhibit of paintings. For the first group the room was painted white. for the second, dark brown. Movement of each group was followed by electrical equipment under the carpet. The experiment showed that those who entered the dark brown walked more quickly, covered more area, and spent less time in the room than people in the white one. Dark brown made people more active, but the activity ended sooner. Not only the choice of colors but also the general appearance of a room affects those inside. Another experiment presented people with photographs of faces whose energy was to be commented. Three groups of people were used. each was shown the same photos, but each group was in an ordinary room a nice office. The third was in a tastefully designed living room with carpeting. Results showed that the people in the beautiful room tend to give higher marks to the faces than those in the ugly room did. Other studies that students do better on tests taken in comfortable room than in ordinary-looking or ugly rooms. 11. Which of the following is the best expression of the main idea of this passage? A. People in beautiful rooms tend to give higher marks to photos of faces than people in ugly rooms. B. The color and general appearance of a room have a deeper effect on the behavior of the people in it. C. The University of Kansas has

studied the effects of the color of room on people behavior. D. Beautifully furnished, light-coloured rooms make people more comfortable than ugly, dark rooms. 12. According to the passage, we may conclude that the whiter a room is \_\_\_\_\_. A. the longer people like to stay in it B. the sooner people in it will leave C. the more active people in it will become D. the more excited people 13. What is referred to as the "general appearance" in this passage is \_\_\_\_\_. A. how many broadwindows a room has, B. through which sunlight might come in the size of a room C. whether there are beautiful walls in a room D. what the room looks like 14. This passage provides us with \_\_\_\_\_. A. a piece of scientific information B. a normal lesson C. an interesting test D. a piece of news 15. At least how many tests were carriedout by the scientists referred to in this passage? A. Three B. Two C. Only one D. No one knows 11.【答案】B。【解析】主旨大意题。全篇文章在谈 到人们对不同颜色及房子的外观给人们的行为有深刻的影响 其中看这一句: Not only the choice of colors but also the general appearance of a room affects those inside。 12. 【答案】A 【解析】细节判断题。看原句:The experiment showed that those who entered the dark brown walked more quickly, covered more area, and spent less time in the room than people in the white one。由此可以推断出来:人们愿意住在白色的房子里而不愿 意住在黑色的房子里。13.【答案】D。【解析】逻辑推理。 即房子的外观。14.【答案】A。【解析】这一结论是依据科 学实验得出的。因此正确选项为A。 15.【答案】A。 】细节题。第三段很明确地告诉读者,受试者一共分为三组

Passage 4 One of the greatest problems for those settlers in Nebraska in the last quarter of the previous century was fuel. Little of the state was forested when the first settlers arrived and it is probable that by 1880, only about one-third of the originally forested area remained, down to a mere 1 percent of the state 77,000 square miles. With wood and coal out of the question, and with fuel needed year-round for cooking, and during the harsh winter months for heating, some solution had to be found. Somewhat improbably, the buffalo provided the answer. Buffalo chips (干粪块) were found to burn evenly, hotly, and cleanly, with little smoke and interestingly, no odor. Soon, collecting them became a way of life for the settlers children who would pick them up on their way to and from school, or take part in competitions designed to counteract their natural reluctance. Even a young man, seeking to impress the girl he wanted to marry, would arrive with a large bag of chips rather than with a box of candy or a bunch of flowers. 16. What is the main topic of this passage? A. The solution to the Nebraska settlers fuel problem. B. Life in Nebraska in the late ninteenth century. C. The imporance of the American buffalo. D. Deforestation in Nebraska in the late nineteenth century. 17. Which of the following statements is NOT true? A. Nebraska was not a densely-forested state even before the settlers arrived. B. The children enjoyed collecting the buffalo chips. C. The children spent a lot of time collecting the chips. D. Buffalo chips were satisfactory as a fuel. 18. The passage implies that buffalo chips were needed \_\_\_\_\_. A. in greater amounts in summer B. in greater amounts in winter C. only in summer D. only in winter 19.

Which of the following does the author not express surprise at? A. The children needed competitions to them. B. The buffalo chips gave off no smell. C. Buffalo chips were the answer to the settlers fuel problem. D. Young men took bags of buffalo chips to their girl friends. 20. What the best title of the passage? A. Early Settlers B. One Use of the Buffalo Chips C. Nebraska Problems D. How Young Men Express Their Love for Girls 16. 【答案】A。 【解析】细节判断 题。第一段告诉我们:One of the greatest problems for those settlers in Nebraska in the last quarter of the previous century was fuel。燃料是当时Nebraska的最大问题之一。 17.【答案】B。 【解析】推断题。孩子们在上下学的路上拣干粪块并不是乐 意,而是不得不为之。18.【答案】B。【解析】推断型问题 由于在Nebraska燃料是当地人们的最大问题。甚至连小伙 子们会见姑娘都要带一包干粪块,可见其在人们心目中的重 要程度。19.【答案】A。【解析】推断型。文中提到children ...take part in competitions in collecting buffalo chips。 20. 【答案 【解析】主旨大意题。整篇文章主要是谈及的Nebraska 燃料缺乏,对早期移民的重要性。根据文章分析可以得知正 确选项是B。 100Test 下载频道开通, 各类考试题目直接下载 。详细请访问 www.100test.com