考试指导:LSAT逻辑推理题解析 PDF转换可能丢失图片或格式 ,建议阅读原文

https://www.100test.com/kao_ti2020/184/2021_2022__E8_80_83_E 8_AF_95_E6_8C_87_E5_c87_184450.htm 逻辑推理试题共有两 个部分,每部分有24~26道试题。一般每道题都有一篇小的 短文或对话,然后针对此短文或对话提出 问题。 涉及的范围很广,包括哲学、文学、政治、科技、艺术、历 史、体育等等。 逻辑推理试题主要测试考生的以下能力: 确定中心思想 找出推理中的假设 从已知事实或前提得出 确定推理的准则并将之应用于新的论证 合理结论 找出推理的错误及误解 确定新的事实或 理的方法或结构 论证对现有论证或结论的加强或削弱 对论证进行分析一、 试题类型 逻辑推理实体的类型一般包括以下几种 1. 有关结论 的问题: The term "pit bull" does not designate a breed of dog, as do the terms "German shepherd" and "poodle." It is like the terms "Seeing-Eye dog" and "police dog," which designate dogs according to what they do. If you take two German shepherds and place them side by side, you cannot tell by appearance alone which is the police dog and which is the Seeing-Eye dog. Which one of the following is the main point of the passage? (A) German shepherds can be pit bulls. (B) Pit bulls can be distinguished from other kinds of dogs. (C) A dog is pit bull because of what it does, not because of its breed. (D) German shepherds can function both as police dogs and as Seeing-Eye dogs. (E) Some breeds of dogs cannot be distinguished from other breeds of dogs by appearance alone. 答案(C) 2. :有关推 论的问题 Below is an excerpt from a letter that a medical school sent

to an applicant: We regret that we will not be offering you a position at our school. The committee has been forced to reject many highly qualified applicants because we must restrict our class size to fewer than 200 students. Which one of the following can be logically inferred from the information in the letter above? '(A) Only highly qualified applicants were accepted by the medical school. (B) The applicant was considered to be highly qualified. (C) The school had already taken its maximum number of students. (D) Most of the applicants were highly qualified. (E) The qualifications of applicants were not the only factor affecting admissions. 答案(E) 3. 有关架设 的问题 Schools that train students in technical skills for a specific field of work are more successful, as measured by the percentage of students that gain employment in full-time jobs in the six- month period following graduation, than are institutions that teach a liberal arts curriculum. Technical schools have a student employment rate of approximately 65 percent, whereas liberal arts schools have a rate of only 56 percent. This difference reveals that technical schools are more effectively meeting the challenge of providing education than are liberal arts schools. Which one of the following is an assumption on which the above argument rests? (A) Schools will not accurately report information if they believe that information will re-flect poorly on them. (B) The curriculum of a school can be evaluated by examining the number and types of job placements achieved by its students. (C) The percentage of students that gain employment following graduation is a measure- ment of that school 's ability to provide education. (D) The sole function of education is to help

students gain employment. (E) Technical schools and liberal arts schools serve different educational purposes. 100Test 下载频道开通,各类考试题目直接下载。详细请访问 www.100test.com