07年职称英语卫生类C级:概括大意完成句子一 PDF转换可能 丢失图片或格式,建议阅读原文

https://www.100test.com/kao\_ti2020/217/2021\_2022\_07\_E5\_B9\_B4 \_E8\_81\_8C\_E7\_A7\_c91\_217401.htm 例题解析1第3部分:概括 大意与完成句子 (第23"~30题,每题1分,共8分)阅读下面这 篇短文,短文后有2项测试任务:(1)第23~26题要求从所给的6 个选项中为第14段每段选择1个正确的小标题;(2)第27"--30 题要求从所给的6个选项中选择4个正确选项,分别完成每个 句子。请将答案涂在答题卡相应的位置上。Passage 12005年综 合C概括大意完成句子考题 Estee Lauder Died The child of Central European immigrants who created an international cosmetics(化妆品) empire and became one of the most influential women in US, has died on Saturday. Estee Lauder died at her home in Manhattan, New York City, a company spokesman said. She was 97. Born in Queens, New York in 1908, Lauder was the daughter of a Hungarian mother and a Czech father. Lauder began her business career by selling skincare products developed by her uncle John Schotz, a chemist, to beauty salons(美容院) and hotels. In 1930, she married Joseph Lauder who became her partner. The company, which became known as Estee Lauder, took off after World War II. In 1953, the company introduced its first perfume(香水), Youth Dew, the first of a range of fragrances that has now grown to more than 70. they include: Aramis, a line of products for men, launched in 1964, and Clinique, a range of odorless (无味的)cosmetics, which followed in 1968. By the time she retired in 1995, Lauder was presiding over a multibillion-dollar enterprise, which now ranks

number 349 in the Fortune 500 list of largest US companies. In 1998, she was the only woman to feature in Time magazine 's Oselection of the 20 most important business geniuses of the last century. There were two secrets to her success: her gift for selling things and her tireless energy and determination never to accept second best. Even after her retirement at the age of 89, Lauder remained closely involved. Beauty, Lauder believed, was the most important thing in life. She wrote in her 1985 autobiography, "Estee, a Success Story ": " In a perfect world, we 'd all be judged on the sweetness of our souls. But in our less than perfect world, the woman who looks pretty has a distinct advantage and, usually, the last word. " 1. Paragraph 2 \_.2. Paragraph 3 \_\_\_\_.3. Paragraph 4 \_\_\_\_.4. Paragraph 5 \_\_\_\_. A. Early careerB. ChildhoodC. ProductsD. RetirementE. Cosmetics EmpressF. Birth 5. Lauder regarded beauty \_\_\_\_\_.6. Lauder died \_\_\_.7. Before marriage, she sold products formulated \_\_\_\_.8. After retirement, she continued to show her interest \_\_\_\_.A. at the age of 97B. as the most important thing in lifeC. by John Schotz D. in 1908E. in cosmeticsF. on the sweetness of our souls 答案与解析:第 一步: 分析文章标题Estee Lauder Died 谁是Estee Lauder?当文章 标题内容不太清晰时, 可以结合文章开头句子对文章标题进行 进一步的理解.The child of Central Erropean immigrants who created an international cosmetics(化妆品) empire and became one of the most influential women in US, has died on Saturday. Estee Lauder died at her home in Manhattan, New York City, a company spokesman said. She was 97. 划线句中并没有提供关于"Estee Lauder是什么样的一个人"的更多的信息,所以注意划线句

的前后句,划线句的前句说:The child of Central European immigrants who created an international cosmetics(化妆品) empire (定语从句:她建立了国际化妆品帝国) and became one of the most influential women in US, has died on Saturday. 因此, 我 们知道Estee Lauder是在对美国化妆品事业作出杰出贡献的一 个很有影响的妇女。结合文章标题Estee Lauder Died判断,这 篇文章很可能将会对Estee Lauder这个人的一生及其对化妆品 事业所作的贡献进行介绍. 解题第2步:结合文章主题(文章 标题所揭示的内容)分析概括大意被选项之间的关系。A . Early careerB . ChildhoodC . ProductsD . RetirementE . Cosmetics EmpressF. Birth选项F, B, A, D (birth childhoodearly career -- retirement)恰巧就组成了对人的一生描 述的主线索,因此它们中出答案的可能性很大;选项E从语意 上看正是对Estee Lauder在事业上所作出的成绩的概括 , 所 以E是答案的可能性很大。C暂时看起来成为答案的可能性较 小。第3步:直接解题,在解题中注意各种解题技巧的巧妙 运用。A. Early careerB. ChildhoodC. ProductsD . RetirementE . Cosmetics EmpressF . Birth1 . Paragraph 2 \_\_\_\_.Born in Queens, New York in 1908, Lauder was the daughter of a Hungarian mother and a Czech father.1. F。分析:该段就只 有一个句子,显然这道题考察考生对与句意的理解,解题思 路:抓住句子主干结构,利用主干结构内容判断句子大意: 该句主干结构为 "Born in Queens, .... Lauder was the daughter of ... ", 该结构说 " Lauder在Queens出生 , 是...的女儿 ", 从这 个内容上F(Birth)是答案. 2007年职称英语考试辅导班内部学习

笔记汇总2007年职称英语网上辅导课程 98.3%通过率!