英语六级模拟试卷(30)--阅读3 PDF转换可能丢失图片或格式,建议阅读原文

https://www.100test.com/kao_ti2020/266/2021_2022__E8_8B_B1_ E8_AF_AD_E5_85_AD_E7_c84_266098.htm Passage ThreeQuestions 31 to 35 are based on the following passage: In Japan 's capital city of Tokyo, earthquake danger limits the height of buildings. The city has spread out far and the traffic has become so heavy that it is very difficult to get from one place to another. The price of land, too, has skyrocketed. All this explains why a group of Japanese land developers came to the conclusion that there was nowhere to go but down. So far they have dug out space underground for fifteen major shopping centers, and the underground construction has only begun. What are some of the advantages of shopping and eating underground? Clean, filtered air is one of them. The city of Tokyo has one of the most serious smog problems in the world. Another advantage is that you escape the ever-present threat of traffic accidents on the city 's busy streets. Still another is the convenience of getting around: You 're usually right next to, or even in, a subway station. And you can even spend the night underground if you like. The Kyobashi Station, for example, in downtown Tokyo, has a hotel with a bar, restaurant, and barbershop. All sorts of surprises can be found in the underground world. At the enormous Shinjuku Subway Station you drive down a winding road lined with water fountains to arrive at a scarce item in Tokyoa parking lotand you find stores and shops a few steps away. In the second basement of the Toshiba is a "Fisherman's Wharf"

crowded with pleasant little seafood places. A tunnel that connects the Hibiya and Sanshin Buildings has a number of art galleries, as well as medical and dental clinics. In between are little coffee shops where you can relax and get refreshments. Probably the most versatile of the underground wonders, and certainly the most complicated to build, is the Yaesu Subcenter at the heart of the city, where four subway lines link up. Its shopping promenade, which is the size of three football fields, contains 350 stores. In Yaesu you can eat in a different place every day for three months. You can draw money out of a bank and invest it at a stockbroker 's office. There are tailors, watch repairers, furriers, florists, and book sellers. You can meditate in the Plaza of Water while gazing at eight tanks of rare fish. And you can even get arrested by a police officer from the Yaesu subterranean police station! Under all the commercial activity is a parking lot for 520 cars. And under that is a control center where TV monitors watch the devices that watch the air-its temperature, moisture, and purity. There is no alarm for earthquakes, which are common in Tokyo, but the experts feel that there would be fewer problems underground than on the surface in case of tremors. Yaesu also has emergency generators for power and a chemical system for fighting fire. Underground construction can be complex and expensive. At times, the Yaesu crews could work only three hours a day because their activities interfered with the running of the subway. Then there was the problem caused by finding unidentified water and gas pips. Since many of the municipal blueprints of pipe systems were destroyed during World War II, strange pipes kept turning up. and

work had to be stopped while they were identified and taken care of by detour or replacement. There was also some resistance from the people above ground. A good many neighborhood shopkeepers began to picket the project crying, "underground is for moles." They reasoned that they would lose a lot of their business to the underground competition. The Yaesu people countered by offering them a chance to buy stock in the project. There were a lot of takers, and this had the effect of quieting the complainers. The Yaesu builders wanted to go deeper, but after they had spent 31 million dollars, they ran out of money. Still, there seems to be little doubt that there will be further development down under. In a city like Tokyo, almost the only space left is underground.31. If you want to have your hair cut, you can go to the____.A) Hibiya and Sanshin BuildingsB) Kyobashi StationC) Plaza of WaterD) Second basement of the Toshiba32. It will take_____to eat in a different place every day in Yaesu.A) 350 dollars B) 520 carsC) three months D) two hours33. Which of the following statements is NOT true? A) You can buy furs, flowers and books underground.B) The air is purified underground.C) You can eat fresh seafood underground.D) The Yaesu crew work day after night to finish the project.34. Why underground pipes are difficult to be identified?A) Water and gas pipes are not taken care by construction workers.B) Underground pipe systems were destroyed during World War II.C) Many city planning blueprints can be found nowhere.D) Pipes were buried too deep underground.35. What can be inferred from the passage that? A) Tokyo is a city rich in land resources.B) Underground projects will

develop further in the future.C) Underground projects are constructed for moles.D) When there is an earthquake, it 's safer to stay on the surface.Passage Three内容概要:本文讲述了日本东京 由于受地震、交通、城市拥堵、地价过高等因素的影响,而 在地下大建工程的事实。作者列举了一些地下工程的好处并 列举了日本的一些大型地下工程。在罗列了种种好处及大型 地下工程的规模后,作者也讲述了在施工时间上,施工过程 中及资金等方面面临的种种困难。但利弊的比较以及结合东 京目前的现实,我们不难发现,发展地下空间将是一条很有 前途的发展方式。31.【答案】B。【译文】如果想理发,你 可以去Kyobashi地下车站。【试题分析】词义辨析题。【详 细解答】依据原文 "The Kyobashi Station...has a hotel with a bar, restaurant, and barbershop " (Line7, Para2), "barbershop" 的意思就是理发店。自然应该选择B。32.【答案】C。【译文 】在Yaesu,如果每天换不同的地方吃饭,那么要花三个月的 时间。【试题分析】细节考察题。【详细解答】依据原文 " In Yaesu you can eat in a different place every day for three months " (Sentence 4, Para 4)。故选C。33.【答案】D。【译文 】Yaesu的施工人员夜以继日的工作以完成这个工程,这个陈 述是不正确的。【试题分析】细节推理题。【详细解答】地 下的大型购物场所可以大到三个足球场那么大,要买毛皮衣 鲜花和书自然很容易,吃到海鲜也很容易,故A)C)是正 确的。地下建筑有什么好处呢? "Clean, filtered air is one of them"可见地下空气是净化过的,故B)也是正确的。只是地 下工程很难进行,一是由于受地铁的影响,每天只能进行三 个小时,可见D)的陈述是错误的。34.【答案】C。【译文】

为什么地下管道的位置难以被确定,这是因为许多的城市规 划蓝图已经找不到了。【试题分析】细节推理题。 答】A)项中陈述的建筑工人不注意这些地下管道,和这个 问题没有任何逻辑关系。B)项干扰性很强,如果你没有细心 阅读,便会错选此项。依据原文"…many…blueprints...were destroyed... "可见,毁坏的是蓝图而不是地下管道本身,故B)项应排除。应选择C)项,而D)项中,管道埋的很深显然 不是理由。35.【答案】B。【译文】从文章中可以推断,地 下工程在未来将有更进一步的发展。【试题分析】细节推理 题。【详细解答】A)项最容易被排除,如果东京土地资源 丰富的话,那么就不用开发地下资源了。C)项中阐述的。 地下工程是专为鼹鼠建造的,这显然不合逻辑,原文中出现 的"underground is for moles",只是为了表明一些反对地下 工程人士的偏激观点,不可选。而D)项显然与原文"experts feel that ... fewer problems underground than on the surface in case of tremors"冲突。100Test下载频道开通,各类考试题目直接下 载。详细请访问 www.100test.com