英语四级阅读真题练习(第六期) PDF转换可能丢失图片或格式,建议阅读原文

https://www.100test.com/kao_ti2020/273/2021_2022__E8_8B_B1_ E8_AF_AD_E5_9B_9B_E7_c83_273824.htm 请大家试着翻译文 章中划线句子。 Passage Two Questions 26 to 30 are based on the following passage: Believe it or not, optical illusion (错觉)can cut highway crashes. Japan is a case in point. It has reduced automobile crashes on some roads by nearly 75 percent using a simple optical illusion. Bent stripes, called chevrons (人字形), painted on the roads make drivers think that they are driving faster than they really are, and thus drivers slow down. Now the American Automobile Association Foundation for Traffic Safety in Washington D.C. is planning to repeat Japan 's success. Starting next year, the foundation will paint chevrons and other patterns of stripes on Oselected roads around the country to test how well the patterns reduce highway crashes. Excessive speed plays a major role in as much as one fifth of all fatal traffic accidents, according to the foundation. To help reduce those accidents, the foundation will conduct its tests in areas where speed-related hazards are the greatestcurves, exit slopes, traffic circles, and bridges. Some studies suggest that straight, horizontal bars painted across roads can initially cut the average speed of drivers in half. However, traffic often returns to full speed within months as drivers become used to seeing the painted bars. Chevrons, scientists say, not only give drivers the impression that they are driving faster than they really are but also make a lane appear to be narrower. The result is a longer lasting

reduction in highway sped and the number of traffic accidents.
26.The passage mainly discusses A) a new way of
highway speed control B) a new pattern for painting highways C) a
new approach to training drivers D) a new type of optical illusion
27.On roads painted with chevrons, drivers tend to feel that
A) they should avoid speed-related hazards B) they are
driving in the wrong lane C) they should slow down their speed D)
they are approaching the speed limit 28. The advantage of chevrons
over straight, horizontal bars is that the former A) can
keep drivers awake B) can cut road accidents in half C) will have a
longer effect on drivers D) will look more attractive 29. The
American Automobile Association Foundation for Traffic Safety
plans to A) try out the Japanese method in certain
areas B) change the road signs across the country C) replace straight,
horizontal bars with chevrons D) repeat the Japanese road patterns
30. What does the author say about straight, horizontal bars painted
across roads? A) They are falling out of use in the United States B)
They tend to be ignored by drivers in a short period of time. C) They
are applicable only on broad roads. D) They cannot be applied
successfully to traffic circles. 答案翻译:信不信由你,视觉错觉
能减少高速公路上的事故。26.是主题题,第一段就是文章的
主题:信不信由你,视觉错觉能减少高速公路上的事故。答
案是A,也可以把这道题留到最后来做。 27.在第二段定位
, think和feel属于关键词替换, think 后面就是答案:认为他们
开的比实际速度要快,然后会慢下来。答案是C。28.这题的
答案在最后一段的最后一句:其结果能较长期降低汽车在公

路上的行驶速度和减少交通事故的次数。而且第五段 说However, traffic often returns to full speed within months as drivers become used to seeing the painted bars. (然而,往往几个 月后车辆又恢复全速,因为司机已习惯看到那些横线)。两 者比较,人字形的影响时间更长,所以选C。 29.在第三段定位,A中repeat和文中try out、on 0selected roads和文中in certain areas都是同义替换,答案就是A。一般同义替换的选项为正确 答案,照搬原文的一般不选。 30.态度题:作者对于直线,水 平线的看法。第五段的However后面就是答案。选B。 100Test 下载频道开通,各类考试题目直接下载。详细请访问 www.100test.com