安通06年GCT英语阅读理解专项训练(二) PDF转换可能丢失图片或格式,建议阅读原文

https://www.100test.com/kao_ti2020/295/2021_2022__E5_AE_89_ E9_80_9A06_E5_B9_c67_295739.htm Text 3 American Indians played a central role in the war known as the American Revolution. To them, however, the dispute between the colonists and England was peripheral (边缘的). For American Indians the conflict was a war for American Indian independence, and whichever side they chose they lost it. Mary Brant was a powerful influence among the Iroquois. She was a Mohawk, the leader of the society of all Iroquois matrons, and the widow of Sir William Johnson, Superintendent of Indian Affairs. Her brother, Joseph Brant, is the best-known American Indian warrior of the Revolution, yet she may have exerted even more influence in the Confederacy than he did .She used her influence to keep the western tribes of Iroquois loyal to the English .When the colonists won the war, she and her tribe king, George had to abandon their lands-and retreat to Canada. On the other side, Nancy Ward held positions of authority in the Cherokee nation. She had fought as a warrior in the war against the Greeks and as a reward for her heroism was made "Beloved Woman" of the tribe. This office made her chief of the women 's council and a member of the council of chiefs. She was friendly with the White settlers and supported the Patriots during the Revolution. Yet the Cherokees too lost their land.11. What is the main point the author makes in the passage? A. Siding with the English in the Revolution helped American Indians regain their land. B. At the time of the Revolution,

the Superintendent of Indian Affairs had little power. C. Regardless of whom they supported in the Revolution, American Indians lost their land.D. The outcome of the Revolution was largely determined by American Indian women.12. According to the passage, Mary Brant 's husband had been a ______. A. government official B. Mohawk chief C. revolutionary hero D. Cherokee council member13. To which tribe did Nancy Ward belong? A. Mohawk. B. Iroquois. C. Cherokee. D. Greek.14. How did Nancy Ward gain her position of authority? A. By bravery in battle. B. By marriage to a chief. C. By joining the Confederacy. D. By being born into a powerful family.15. According to the passage, what did Mary Brant and Nancy Ward have in common? A. Each was called "Beloved Woman "by her tribe. B. Each influenced her tribe 's role in the American Revolution, C. Each lost a brother in the American Revolution. D. Each went to England after the American Revolution.11.【答案】C【解析】这一段的中心意思是:无论 美洲印第安人在美国革命战争中支持谁,最终他们都失去了 他们自己的土地。文中举了两个例子来说明这一观点。12.【 答案】A【解析】在第五句作者介绍说:Mary Brant 是Mohawk 整个Iroquios部落的首领,是印第安事务主管Sir William Johnson 的遗孀。这说明Mary Brant的丈夫曾是政府官 员。13.【答案】C【解析】在第九句作者讲到:Nancy Ward 在Cherokee民族掌权。这说明她是属Cherokee部族。14.【答 案】A(北京安通学校提供)【解析】在第十句讲到 : Nancy Ward 在与希腊的交战中作战勇猛,作为对她的女英 雄行为的奖赏,她成了"Beloved Woman"("受人爱戴的女

人")。这个职位使她成了妇女协会的头领及首领委员会的一 个成员。由此可知Nancy Ward是通过她的勇敢获得她的职位 的。15.【答案】B【解析】这道题的题意为:Mary Brant 和Nancy Ward有何共性。作者举这两个例子最终要说明的是 , 无论印第安人是支持英殖民者还是支持美国 , 最终都没有 得到应有的待遇。这两位领袖人物的行为说明她们各自都用 自己的行为影响了各自部落在革命战争中的作用。 Text 4 James Joyce was an Irish novelist who revolutionized the methods of depicting characters and developing a plot in modern fiction. His astonishing way of constructing a novel, his frank portrayal of human nature in his books, and his complete command of English have made him one of the outstanding influences on literature in the 20th Century. Many critics judge that he is second only to Shakespeare in his mastery of the English language. Joyce was deeply influenced by Ireland and wrote all his books about Dublin. When he was in DublinCollege, he studied languages and spent his spare time reading books. He refused to take part in the nationalist movement like his fellow students, but he became passionately interested in literature. He wrote outspoken articles of literary criticism that shocked his teachers and even taught himself Norwegian so that he could read Ibsen's works in the original. When he graduated in 1902, he knew he would become a writer and an exile, because he felt he could not be one without the other. In order to preserve his ideal of writing truthfully, fully, and as objectively as he knew how, about the people and places he knew best, he had to escape from all temptations to become involved in popular opinion or public life. He went to

France, Italy and Switzerland, where he lived in poverty and obscurity for the first 20 years, only returning to Ireland when his mother was dying. Except for a couple of brief trips, he stayed abroad all his life.16. James Joyce was first of all a _____. A. revolutionary B. critic C. novelist D. exile17. James Joyce was famous for many reasons EXCEPT ______. A. his way of constructing a novel B. his frank portrayal of human nature C. his complete command of English D. his passion in literature 18. " He is second only to Shakespeare " is a comment on his _____. A. achievement in literature B. achievement in the nationalist movement C. achievement in his study of languages D. mastery of the English language 19. How many examples are used to show his passion in literature? A. 2. B. 3. C. 1. D. 4.20. Why did James Joyce stay abroad almost all his life? A. Because he wanted to live in poverty and obscurity.B. Because he wanted to write the people and places he knew best.C. Because he wanted to escape from all temptations to become involved in popular opinion or public life. D. Because he wanted to preserve his ideal of writing truthfully, fully and objectively about the people and the places he knew best.16. 【答案】C(北京 安通学校提供)【解析】文章第一句就已告诉我们他是一位 小说家。17.【答案】D【解析】他成为二十世纪对文学产生 深远影响的人物之一,是由于他的小说的独特构造,他对人 性的率直描写及他对英语的完全掌握,即A、B、C,只有D 不是他闻名于世的原因,因此D为正确答案。18.【答案】D 【解析】" in his mastery of the English language"表明范围、方 面,即在英语语言的掌握方面仅次于莎士比亚,本文没有具

体提到他对文学的贡献或他学习的成绩,他没有参加民族运动,不可能在这方面有什么贡献,因此D为正确答案。19.【答案】A【解析】第二段提到他沉迷于文学,然后用两个例子进一步说明:他写的非常大胆的文学评论文章让他的老师大为吃惊,他甚至自学挪威语以便阅读易卜生原著。20.【答案】D【解析】James Joyce几乎一生都住在国外是因为他想保护他的写作理想,即真实、完整、客观地写他最为熟知的人物和地方。100Test 下载频道开通,各类考试题目直接下载。详细请访问 www.100test.com