安通06年GCT英语阅读理解专项训练(一) PDF转换可能丢失 图片或格式,建议阅读原文

https://www.100test.com/kao\_ti2020/469/2021\_2022\_\_E5\_AE\_89\_ E9\_80\_9A06\_E5\_B9\_c67\_469107.htm Text 1 China is already the world third largest producer of electronics, and becoming a player in the global appliance market. Twenty years ago, U.S., European and Japanese compaies started moving into China to supply the local market with household goods. Now those same companies are geting whipped by Chinese competitors. Over the past six years, the market share of foreign TV makers in China has 0dropped from 70 percent to less than 20 percent. Matsushita opened the first microwave-oven plant in China in 1995. Two years later the Chinese compay Galanz started making microwaves and selling them for half Matsushita price. Chinese companies now make more than 43 million TVs yearly. Konka, one of China largest TV makers, sells its branded TVs in the United States, and has set up factories in Mexico to service the American market. While TCL, anothr major TV maker, exported 11 million units from its Chinese factories last year. It has more Southeast Asian facories than any other Chinese company. (164 words) 1. This passage is primarily concerned with A. The world third largest producer of electronics B. Chinese electronic companies C. China largest TV makers D. The increase of China electronics 2. What do "whipped" mean? A. beat with a whip B. won C. defeatedD. suffered 3. What is the decreased rate of the market share of foreign TV makers in China? A. 70%B. 20% C. 50%D. 20%--70% 4. When did Galanz start making and selling

microwaves? A. 1993B. 1994 C. 1995D. 1997 5. Which of the following produces more TV sets? A. GalanzB. Konka C. TCLD. Unknown 答案: 1. D 2. C 3. C 4. D 5. D Text 2 Except for the Indians, the earliest backpackers in America were frontiersmen, who roamed the wilderness looking either for necessities such as food and water or for sources of wealth such as fur and gold. For them backpacking was a way of survival or a means of achieving what one day would be called the "American Dream". Today, however, many people enjoy backpacking as a recreational activity. Shouldering a pack and leaving behind the world of telephone, television and traffic promise an exciting experience. Testing one stamina (耐力) and skills are challenging a sense of one place in the natural world can be rewarding. Moreover, backpacking is an activity that can last any length for time and can be enjoyed alone or with friends. Then too, a backpacking trip may be organized within a day or two. The backpacker and his friends have only to decide on their destination and then organize the all-important kit, whose contents they must depend on throughout their trip. A map, a compass, a flashlight, along with first equipment, food, and extra clothing can be rounded up without much difficulty. Once the backpackers have left word about where they go in a note on the refrigerator door or in a message on an answering machine, they can look forward to an adventure that will lift the spirit and nourish the soul. Their outing will enable them to return in a short time to the age of technology with the courage and independence of Natty Bumppo, who did indeed belong to the age of the frontier. 6. The passage mainly

discusses	. A. the early backpackersB. backpacking as a
perfect form of recrea	ation C. how backpacking startedD. why people
<u> </u>	d in backpacking 7. The earliest backpackers
were	A. frontiersmenB. IndiansC. fur traders D.
gold miners 8. Early b	packpackers who roamed about in wilderness
were interested in fine	ding A. means to realize the
American dream B. r	ecreation in life C. relief from the stress of
everyday life D. daily	necessities 9. One of the advantages of
backpacking is that _	A. it can help people to establish a
link with nature B. it	is a group activity and can cure a person
Ioneliness C. it is not	so challenging as other activities D. it does not
require people to dec	ride on a destination 10.According to the
passage, Natty Bump	po was A. an American
national hero B. a cha	aracter in a Hemingway novel C. a man of
valorD. an Indian wa	rrior 6.【答案】D (北京安通学校提供)
【解析】本文开头	简要介绍 backpacking这种运动的起源。但
这不是文中主要讨	论的内容。可以看出,文中讨论的重点
是backpacking作为·	一种现代娱乐活动为什么会深受许多人喜
爱。D答案与此意构	目同,说明了文章的中心议题,是正确答
案。7.【答案】B	【解析】见原文开头:Except for the Indians,
the earliest backpack	ers in America were frontiersmen 除了
Indians (印第安人),	frontiersmen (未开发的边疆居民)是美国最
早的backpackers这i	说明Indians才是美国最早的backpackers,因
此B项是正确选项。	8.【答案】D【解析】见原文开头the
earliest backpackers.	, who roamed the wilderness looking
either for necessities such as food and water or for sources of wealth	

such as fur and god......。D项与此意相符,是正确答案。 9.【答案】A【解析】见它(backpacking)可以帮助人们与自然建立一种联系。这说明在这项活动中,人是融于自然的,它在人和自然之间建立了一种直接的联系,这也正是这项活动的好处所在。因此A答案是正确的。B它是一种群体活动,可以治疗一个人的孤独感;C它不像其它活动一样富有挑战性;D它不要求人们决定自己的目标。均非文中讨论的内容。 10.【答案】C【解析】见见原文最后一句:Their outing will enable them to return in a short time to the age of technology with the courage and independence of Natty Bumppo, who did indeed belong to the age of frontier。C一个勇敢的人,符合文中的叙述,是正确的答案。A. 一个美国民族英雄;B. 海明威小说中的主人公;D. 一名印第安士兵。文中均未提到。 100Test 下载频道开通,各类考试题目直接下载。详细请访问www.100test.com