职称英语阅读理解的考核目标和例题解析六 PDF转换可能丢 失图片或格式,建议阅读原文

https://www.100test.com/kao\_ti2020/469/2021\_2022\_\_E8\_81\_8C\_ E7\_A7\_B0\_E8\_8B\_B1\_E8\_c67\_469549.htm 5.根据所读材料进 行一定的判断和推论 判断和推理的能力对深刻理解一篇文章 十分重要。特别是对理解作者字里行间的言外之意以及作者 的观点、写作意图和态度十分重要。所以这也是阅读理解测 试中常见的题目内容。这类题常要求考生推断文章的含义和 引申意思;根据文章所提供的部分信息或文章的含义进行归 纳;判断所节选文章的某一部分的内容要点;有时甚至要求 推断作者的身分。下面是判断、推理的一些常见的表达方式 : 1. What is implied in the sentence(s) ...? 2. It is implied in the passage that3. The passage implies / suggests that4. It can be inferred/seen/concluded from the passage that5. Which of the following can be inferred from this passage?6. Which of the following can be concluded from this passage?7. Which of the following conclusions could best be drawn from the passage? 8. Based on the passage, we can assume that 9. We can learn from the passage that the author is 10. In Which of the following publications would this passage most likely be printed? 11. The paragraph following the passage would most probably discuss 12. What would the paragraph preceding this passage probably discuss?例1 "Do you believe in life after death? " Jacks boss asked Jack. " Yes, sir. " " Well, then, that makes everything just fine, "the boss went on. "About an hour after you left yesterday to go to your grandfather 's funeral, he Odropped in to see you. " 1. What do you suppose Jack did the day

before? A. He attended his grandfathers funeral. B. He told a lie to get the day off.C. He meant to attend a funeral but didnt.D. He did nothing special. he worked as usual.2. What do you suppose happened to Jacks grandfather the day before? A. He had been dead for some days but suddenly came to life again. B. He was well and alive but his family thought he was dead and planned a funeral. C. He learned that Jack had cheated his boss and came to expose him.D. Nothing special happened to him. he was going about his usual business.3. When the boss said, "That makes everything just fine", he \_\_\_\_\_A. meant he was glad that Jack s grandfather was still alive B. meant he was glad that Jack believed in life after death C. was, in fact, telling Jack that everything was OKD. was, in fact, telling Jack that he had been found out4. Who does the writer want to say was a real believer in life after death? A. Jack. B. Jacks boss. C. Jack s. grandfather. D. No one. 这是一个幽默故事,它的幽默点往往不 会直接说出来。读者应该领悟其隐含的核心信息:"杰克撒 谎然后被揭穿"。这四个问题的答案如下:1.B;2.D;3 . D; 4. D 100Test 下载频道开通, 各类考试题目直接下载。 详细请访问 www.100test.com