2008年职称英语考试综合类课堂笔记九十七 PDF转换可能丢 失图片或格式,建议阅读原文 https://www.100test.com/kao_ti2020/499/2021_2022_2008_E5_B9_ B4_E8_81_8C_c91_499108.htm 答案与解析: 1.分析文章标题 : Who wants to (想要)live (生活,活的,实况转播的) forever (永远)?2.直接解题: 1.which of the following (下列) 哪个选项)is NOT mentioned (被提到) as one of the things that living longer might enable (使能够) an individual (个人) to do? A)Spending(花(时间/金钱)) more time with(和) his family (家庭,家人). B) Having more education (教育). C)Realizing (意识到,实现) more dreams (梦想,梦). D)Working(工作) longer.1.B.细节题。利用备选项中的 细节信息词 (A: family, B: education, C: dreams, D: working/work)作为答案线索,在文章中查找答案相关句: If your doctor could give you a drug that would let you have a healthy life for twice as long, would you take it? The good news is that we may be drawing near to that date. Scientists have already extended the lives of flies, worms and mice in laboratories. Many now think that using genetic treatments we will soon be able to extend human life to at least 140 years. (第3段) This seems a great idea. Think of(考虑,想象)how(怎样,何等)much more(更多的) time we could spend chasing (追逐) our dreams, spending time with our loved (热爱的) ones, watching (注视,监视) our families grow (成长) and have families of their own (他们自 己的). (第4段) "Longer life would give us a chance(机会) to recover (恢复,使改过) from our mistakes (错误) and

promote(促进,提升) long term(长期的) thinking(思考 ,思想), " says Dr Gregory Stock of the University of California School of Public Health (公共卫生). "It would also raise (提高 ,饲养,募集)productivity(生产力) by adding to(增加) the year we can work (working的家族词). "答案相关句出现 在第3,4段里,第一个答案相关句说"想想我们将会延长多 少时间来追逐我们的梦想,与爱人厮守,看着我们的孩子成 长并组成他们自己的家庭",因此A和C都不是答案。第2个答 案相关句说"它(长寿)还延长了人的工作时间,从而使生 产力得到提高",因此D也不是答案,答案是B。2.Which of the following (下列哪个选项) is implied (被暗示) in the sixth paragraph (段)?A)Marriages (婚姻) in the US today are quite unstable (不稳定的). B)More and more (越来越多的) people in the US today want to (想要) get married (结婚). C)Living longer would make it easier (更容易) for people to maintain (保持,维修,主张) their marital (婚姻) ties (联 系,领带).D)If people live longer, they would stay停留 in在 marriage longer. 2. A. 首先关注段落第6段。 备选项中都出现 与婚姻相关的词语,因此首先关注该段中涉及到婚姻的句子 If your doctor could give you a drug that would let you have a healthy life for twice as long, would you take it? The good news is that we may be drawing near to that date. Scientists have already extended the lives of flies, worms and mice in laboratories. Many now think that using genetic treatments we will soon be able to extend human life to at least 140 years. This seems a great idea . (第1题答案相关句) Think of how much more time we could

spend chasing our dreams, spending time with our loved ones , watching our families grow and have families of their own . " Longer life would give us a chance to recover from our mistakes and promote long term thinking, " says Dr Gregory Stock of the University of California School of Public Health. (第1题答案相关 句) "It would also raise productivity by adding to the year we can work. "Longer lives don't just affect the people who live them . They also affect society as a whole . " We have war poverty, all sons of issues around, and I don't think any of them would be at all helped by having people live longer, " says US bioethicist Daniel Callahan . "The question is 'What will we get as a society?' I suspect it won 't be a better society . " (第6段) It would certainly be a very different society. People are already finding it more difficult (困难的) to stay (继续) married (已婚的) . Divorce (与婚姻相关的词汇) rates (离婚率) are rising (上升). What would to marriage in a society where people lived for 140 years? And what would happen to family life if nine or 10 generations of the same family were all alive at the same time? 答案 相关句说"人们发现很难保持一段婚姻。离婚率正在上升。 "该句暗示美国人目前的婚姻关系已经十分脆弱。 3.All of the following (下列所有的选项) are possible (可能的) effects (影响, 结果) living longer might have on working (工作的) life (职业寿命) EXCEPT(除了) A)Communication(交流, 交通) between employers(老板) and employees(雇员) would be more difficult (更困难) . B) More money (钱) would be used by (将被用)employers(老板)in payment of (

以支付)their employees(雇员). C)The job market (工作市 场) would be more competitive (更具竞争力) D) It would be more difficult (更困难) for young people to be promoted to (被 提升到)top(最高的)positions(职位,位置).3.B.细 节题。利用问题句中的细节信息结构(working life)及备选项 中的细节信息词共同作为答案线索(A: employer, employee. B: money, employer, employee. C: job market. D: top positions), 在 文章中查找答案相关句: If your doctor could give you a drug that would let you have a healthy life for twice as long, would you take it? The good news is that we may be drawing near to that date . Scientists have already extended the lives of flies, worms and mice in laboratories. Many now think that using genetic treatments we will soon be able to extend human life to at least 140 years. This seems a great idea. Think of how much more time we could spend chasing our dreams, spending time with our loved ones, watching our families grow and have families of their own . "Longer life would give us a chance to recover from our mistakes and promote long term thinking, " says Dr Gregory Stock of the University of California School of Public Health. "It would also raise productivity by adding to the year we can work. " Longer lives don 't just affect the people who live them . They also affect society as a whole. "We have war poverty, all sons of issues around, and I don 't think any of them would be at all helped by having people live longer, " says US bioethicist Daniel Callahan . " The question is 'What will we get as a society?' I suspect it won't be a better society. "It would certainly be a very different society.(第2题答

案相关句)People are already finding it more difficult to stay married . Divorce rates are rising . What would to marriage in a society where people lived for 140 years? And what would happen to family life if nine or 10 generations of the same family were all alive at the same time? Research into ageing may enable women to remain fertile for longer. And that raises the prospect of having 100-year-old parents, or brothers and sisters born 50 years apart1. We think of an elder sibling as someone who can protect us and offer help and advice. That would be hard to do if that sibling came from a completely different generation. Working life would also be affected(被影响), especially (尤其) if the retirement age (退休 年龄) was lifted(举起,提升). More people would stay in work for longer. That would give us the benefits of age-skill , wisdom and good judgment . On the other hand (另一方面) , more people working for longer (更长久地) would create (造成) greater competition (竞争) for jobs. It would make it more difficult for younger people to find a job. Top posts (邮件, 职位)(top positions的近义结构)would be dominated by (被…控制) the same few individuals(个人,个人的), making career progress(职业发展) more difficult(更困难).And how easily would a 25-year-old employee be able to (能够) communicate with (与...交流) a 125-year-old boss (employer 的近义词)?依据答案相关句判断,文章中的作者没有提到 雇佣者需要更多的钱来支付员工的工资。 100Test 下载频道开 通,各类考试题目直接下载。详细请访问 www.100test.com