2008职称英语考前每日一练(理工类第31期 - A级) PDF转换可 能丢失图片或格式,建议阅读原文 https://www.100test.com/kao_ti2020/499/2021_2022_2008_E8_81_ 8C E7 A7 B0 c91 499326.htm 第3部分: 概括大意与完成句 子(第23~30题,每题1分,共8分)阅读下面这篇短文,短文后 有2项测试任务:(1)第23~26题要求从所给的6个选项中为 第1-4段每段选择1个正确的小标题;(2)第27~30题要求从 所给的6个选项中选择4个正确选项,分别完成每个句子。请 将答案涂在答题卡相应的位置上。 Earth Angels 1 Joying Brescia was 8 years old when she noticed that cigarette butts (烟头) were littering her hometown beach in Isle of Palms, South Carolina . When she learned that it takes five years for the remains of a cigarette to disintegrate, she decided to take action. Joying launched a "No Butts on the Beach" campaign. She raised money and awareness about the need to keep the beaches dean. With the help of others. Joying also bought or received donations of gallon-size plastic ice. cream buckets. The buckets were filled with sand.and placed at a11 public-access areas of the beach. The buckets allowed people to dispose of their cigarettes before hitting the beach. Two years later. Joying says the buckets are fun and the beach is nearly free of cigarette debris (残片). 2 People who 1ive in or visit Steamboat Springs, Colorado. have Carter Dunham to thank for a new state wildlife refuge that preserves 20 acres of marshland and many species of wildlife. Carter and other students wrote a management plan for the area around the Yampa River . The plan was part of a class project when Carter was a freshman at

Steamboat Springs High School. Working with the Colorado Division of Wildlife. Carter and his classmates mapped the area and species of animals living there. They also made decisions about . among other things where fences and parking areas should be built . 3 Barbara Brown and her friends collect oil . It started as a project for their 4H Club after one of the girls noticed her father using motor oil to kill weeds on their farm in Victoria. Texas. They did some research and discovered that oil can contaminate ground watera real danger in rural areas. where people live off the water on their 1 and . The girls researched ways to recycle oil and worked with a local oil-recycling company on the issue . Now . the "Dont Be Crude"program runs oil . collection sitestanks that hold up to 460 gallonswhere people in the community can dispose of their oil . 4 Five years ago . 11-year-old Ryan Hreljac was a little boy with a big dream: for all the people in Africa to have clean drinking water . His dream began in the first grade when he 1earned that people were dying because they didnt have clean water, and that as 1ittle as\$70 could build a well. "We really take water for granted, "says Ryan, of Kemptville, Ontario, in Canada. "In other countries . you have to plan for it . "Ryan earned the first\$70 by doing extra chores (零工), but with the help of others, he has since raised hundreds of thousands of dollars. His efforts led to the start of the Ryans Well Foundation, which raises money for clean water and health. related services for people in African countries and developing countries . 23 Paragraph 1______. 24 Paragraph 2______. 25 Paragraph 3______. 26 Paragraph

4 A Provide Clean Water B Dig 0il W	ells C Save
Clean Water D Dont Litter E Dont Be Crude F Protect Wildlife 27	
Joying placed the buckets at all public-access areas to)
28 People are grateful to Carter Dunham for his effor	rts
to 29 Disposed oil and many other ite	ms can be
reused to 30 Ryan, with the help of o	others , is
fulfilling his dream of help African people to	答案:23
. 答案为D。本文的标题是"地球的天使", Ξ	主题是环保 ,
介绍的是几个孩子如何以自己的行动来从事环	保事业。第一
段主要介绍Joying Brescia这个8岁的孩子是怎样。	从妻环仔工作
的。细节内容是,她发现很多人在海滩上丢烟	头,便筹集钱
买来很多塑料桶,放在海滩上,提醒人们把烟	头扔进桶里。
选项D(Don't Litter)的意思是不要乱扔垃圾,	既括了这段的
意思,作为第一段的小标题最合适,故选D。2	'4.答寨为F。
第二段主要讲一名叫Carter Dunham的孩子和他	的伙伴如何保
护一片湿地孕其里面的珍奇动物的事情。选项	F的意思是"保
护野生动物",正好概括了这段的意思,所以	选F。25.答案
为E。第三段主要讲一个名叫Barbara Brow的女子	该和她的朋友
发现废弃的油污对土地污染严重,提醒人们不	要随便丢弃油
污。原文中的"Don"t Be Crude"就是这个意态。	思,与选项E相
同,故选E。26.答案为A。第四段主要介绍一	名叫Ryan
Hreljac的孩子通过打零工挣来的钱以及通过其何	也方式筹来的
钱,成立的"水井基金"(Well Foundation), 帮	引助非洲人喝上
干净的水。选项A(Provide Clean Water)的意思是	星"提供清洁的
水",与本段主题一致,故选A。27.答案为E	。此旬问的
是Joying把一些桶放在公共场所的目的是什么?给	结合第一段的

意思,我们知道这些桶是用来收集烟蒂的,故选E。28.答案为B。此句问的是人们感谢Carter Dunham所做的什么努力?第二段谈到的是他为保护湿地和野生动物作出了自己的贡献,故选B。29.答案为A。本句问的是废弃的油回收后可以用来干什么?第三段给出了答案:制作新的东西。因此选A。30.答案为D。本句问的是Ryan和他的朋友一起帮助非洲人们实现什么梦想?第四段的主题是谈让他们喝上干净的水,故D为答案。100Test 下载频道开通,各类考试题目直接下载。详细请访问 www.100test.com