2008年职称英语考试各部分预测分析及要点整理(4) PDF转换 可能丢失图片或格式,建议阅读原文 https://www.100test.com/kao_ti2020/504/2021_2022_2008_E5_B9_ B4 E8 81 8C c91 504334.htm 第五部分 补全短文 考查目标: 该部分内容考查应试者把握作者思路,掌握文章结构的能力 解题技巧:主题词(名词、动词、形容词、副词)代词 (the/that/this/these/those/such修饰的名词必然在空格之前直接 或间接出现过; he/his/she/her/they所代指的人必须明确有所指) 数字、序数词 时态变化、时间关系 前后句的转折、归纳、 因果、举例关系及文章展开顺序、展开层次(选项或空格前 后的句子中first second third之类的序数词及also, moreover, furthermore, in addition等)与空格前后句相关联的词引号句 (文章直接引用说话人原话的方式为 " …… " , says he " … ") 固定的搭配形式 Farmers Markets (C) Charlotte Hollins knows she faces a battle. The 23-year-old British farmer and her 21-year-old brother Ben are fighting to save the farm from developers that their father worked on since he was 14. (1) "You dont often get a day off. Supermarkets put a lot of pressure on farmers to keep prices down. With fewer people working on farms it can be isolating," she said. "There is a high rate of suicide and farming will never make you rich!" Oliver Robinson, 25, grew up on a farm in Yorkshire. (2) "Im sure dad hoped Id stay," he said. "I guess its a nice, straightforward life, but it doesnt appeal. For young, ambitious people, farm life would be a hard world." For Robinson, farming doesnt offer much "in terms of money or lifestyle." Hollins agrees that economics stops people from pursuing farming rewards:

"providing for a vital human need, while working outdoors with nature. "Farming is a big political issue in the UK. (3) The 2001 foot and mouth crisis closed thousands of farms, stopped meat exports, and raised public consciousness of troubles in UK farming. Jamie Olivers 2005 campaign to get children to eat healthily also highlighted the issue. This national concern spells (带来) hope for farmers competing with powerful supermarkets. (4) "I started going to Farmers Markets in direct defiance (蔑视) of the big supermarkets. (5) Its terrible, "said Londoner Michael Samson. A.But he never considered staying on his father and grandfathers land. B. While most people buy food from the big supermarkets, hundreds of independent Farmers Markets are becoming popular. C.While confident they will succeed, she lists farmings many challenges: D. Young people prefer to live in cities. E.I seriously objected to the super-sizing of everything-what exactly DO they put on our apples to make them so big and red? F. "Buy British" campaigns urge (鼓励) consumers not to buy cheaper imported foods. 【答疑编号20105101:针对该题提问】答案: CAFBE 100Test 下载频道开通, 各类考试题目直接下载。详细请访问 www.100test.com