2008年职称英语考试各部分预测分析及要点整理(2) PDF转换 可能丢失图片或格式,建议阅读原文 https://www.100test.com/kao\_ti2020/504/2021\_2022\_2008\_E5\_B9\_ B4\_E8\_81\_8C\_c91\_504338.htm 第三部分 概括大意与完成句子 考查目标: 概括段落大意的能力及寻找细节的能力. Ceasing to Wear Ties (C) 1 Its useless. Its dirty. It spreads disease. (5 ) Thats why the British Medical Association in the UK recently called for hospital doctors to stop wearing ties. 2 That leads to another question. Why does anyone wear a tie? Ties serve no purpose. They do not cover any part of your body and keep you warm. They always seem to get covered in food stains. Perhaps that is the purpose of the tie. It lets everyone know what you just ate. 3 Ties have an odd history. (6) Soldiers from Croatia, in Eastern Europe, served as mercenaries (雇佣军) in various conflicts in the 17th century. They were identified by brightly colored pieces of silk worn around the neck. Known as cravats (围巾), these became a popular fashion item in France and eventually evolved into the tie. 4 Its an interesting story, but it doesn't tell us why men want to put useless pieces of cloth or silk around their necks. The answer seems to be about identification (身份证明).(7) In the 19th-century Britain, ties were used by universities, military regiments ( 团 ), sports clubs, schools and gentlemans clubs. Each tie was in a particular set of colors which identified the wearer as a member of that organization. Wearing ties was also the mark of Britains most powerful classes. That made the tie itself a symbol of power and respect. And that led it to be adopted by a much larger class-the

business class. 5 You cannot wear a tie if you work with machinery. So wearing a tie became a sign that you were a man who used his brain to make a living, rather than his hands. It showed you were serious. It showed you were a professional. It meant that everyone who wanted a job in business had to wear one. It was just impossible to take seriously a man who did not wear a piece of colored silk around his neck. This is how millions of people came to wear ties across the world. 6 Is there a future for ties? The signs are not promising. (8) Many political leaders, including British Prime Minister Tony Blair, now go without ties. 1. Paragraph 2. 【答疑编 号20103101:针对该题提问】答案:C2.Paragraph3.【答疑编 号20103102:针对该题提问】答案:A 3.Paragraph 4. 【答疑编 号20103103:针对该题提问】答案:E4.Paragraph 6. 【答疑编 号20103104:针对该题提问】答案:FA Origin of the tie B British ties C Uselessness of the tie D Old-fashioned ties E Role of the tie F Signs of a tieless era 5. The British Medical Association suggested that. 【答疑编号20103105:针对该题提问】答案: C 6. Ties were first worn by the Croatian soldiers. 【答疑编号20103106:针 对该题提问】答案:E 7.People wore different ties in Britain in the 19th century to show that . 【答疑编号20103107:针对该题提问 】答案:B 8.British Prime Minister Tony Blair is a man . 【答疑编 号20103108:针对该题提问】答案:DA they were workmen B they were members of different organizations C hospital doctors stop wearing ties D who does not always wear a tie E who served as mercenaries in many conflicts in the 17th century F who does not want to live like a king 100Test 下载频道开通,各类考试题目直

接下载。详细请访问 www.100test.com