2007专业英语四级阅读理解答案及详解TEM考试 PDF转换可 能丢失图片或格式,建议阅读原文 https://www.100test.com/kao_ti2020/574/2021_2022_2007_E4_B8_ 93_E4_B8_9A_c94_574842.htm TEXT Alf you like the idea of staying with a family, living in house might be the answer. Goodlandladies---those who are superb cooks and launderers, are figures as popular in fiction as the bad ones who terrorize their guest and overcharge them at the slightest opportunity. The truth is probably somewhere between the two extremes. If you are lucky, the food will be adequate, some of your laundry may be done for you and you will have a reasonable amount of comfort and companionship. For the less fortune, house rules may restrict the freedom to invite friends to visit, and shared cooking and bathroom facilities can be frustrating and row-provoking if tidy and untidy guests are living under the same roof. The same disadvantages can apply to flat sharing, with the added difficulties that arise from deciding who pays for what, and in what proportion. One person may spend hours on the phone, while another rarely makes calls. If you want privacy with guest, how do you persuade the others to go out. how do you persuade them to leave you in peace, especially if you are student and want to study? Conversely, flat sharing can be very cheap, there will always be someone to talk to and go out with, and the chores, in theory, can be shared.81.According to the passage ,landladies are ____C__A. usually strict.B. always mean.C. adequately competent.D. very popular with their guest.解析: C, 排 除法。 A指的是bad landladies,片面信息。B没有提到,且过于

绝对。D选项:文中提到: "Good landladies---those who are superb cooks and launderers. D, ... are figures as popular in fiction as the bad ones who terrorize their guest and overcharge them at the slightest opportunity. "指两种都很常见,而不是受欢迎。 有bad landladies,自然不能说所有的landladies都受到房客的欢迎 82. What is the additional disadvantage of flat sharing? ____A A. Problems of sharing and paying.B. Differences in living habits.C. Shared cooking and bathroom facilities. D. Restriction to invite friends to visit.解析:由第二段可知。"…with the added difficulties that arise from deciding who pays for what,... " (另外 一个困难是决定由谁来付钱和付多少…)以及"If you want privacy with guest, how do you persuade the others to go out. how do you persuade them to leave you in peace, especially if you are student and want to study. "在同住的时候生活细节上的一些矛 盾。83.What is NOT mentioned as a benefit of flat sharing? D_____ A. Rent is affordableB. There is companionship.C. Housework.D. There is peace and quiet.解析:D。由第三段可知 " flat sharing can be very cheap, there will always be someone to talk to and go out with, and the chores, in theory, can be shared. "A B、C都有提到,只有D没有提及。TEXT B(1) Traveling through the country a couple of weeks ago on business, I was listening to the talk of the late UK writer Douglas Adams ' master work "The Hitchhiker's Guide to the Galaxy" on the radio and thought---I know, I ' Il pick up the next hitchhikers I see and ask them what the state of real hitching is today in Britain.(2) I drove and drove on main roads and side roads for the next few days and never

saw a single one.(3) When I was in my teens and 20s, hitchhiking was a main form of long-distance transport. The kindness or curiosity of strangers took me all over Europe, North America, Asia and southern Africa. Some of the lift-givers became friends, many provided hospitality on the road. (4) Not only did you find out much more about a country than when traveling by train or plane, but there was that element of excitement about where you would finish up that night. Hitchhiking featured importantly in Western culture. It has books and songs about it . So what has happened to it?(5)A few years ago, I was asked the same question about hitching in a column of a newspaper. Hundreds of people from all over the world responded with their view on the state of hitchhiking .(6)Rural Ireland was recommended as a friendly place for hitching, as was Quebec, Canada- " if you don 't mind being criticized for not speaking French ".(7)But while hitchhiking was clearly still alive and well in some places, the general feeling was that throughout much of the west it was doomed. (8) With so much news about crime in the media, people assumed that anyone on the open road without the money for even a bus ticket must present a danger. But do we need to be so wary both to hitch and to give a lift?(9)In Poland in the 1960s, according to a Polish woman who e-mail me, "the authorities introduced the Hitchhiker 's Booklet. The booklet contained coupons for drivers, so each time a driver picked somebody, he or she received a coupon. At the end of the season, drivers who had picked up the most hikers were rewarded with various prizes. Everyone was hitchhiking then ".(10)Surely this is a

good idea for society. Hitchhiking would increase respect by breaking down barriers between strangers. It would help fight global warming by cutting down on fuel consumption as hitchhikers would be using existing fuels. It would also improve educational standards by delivering instant lessons in geography, history, politics and sociology.(11)A century before Douglas Adams wrote his "Hitchhiker's Guide", another adventure story writer, Robert Louis Stevenson, gave us that what should be the hitchhiker 's motto: "To travel hopefully is a better thing than to arrive." What better time than putting a holiday weekend into practice. Either put it to the test yourself, or help out someone who is trying to travel hopefully with thumb outstretched. 84. In which paragraph(s) does the writer comment on his experience of hitchhiking? _____C___A. (3)B.(4)C. (3) and (4)D.(4) and (5)解析:C。问题问的是作者的 评价,第三段和第四段中都有出现评价性的形容词,如:The kindness or curiosity of strangers, hospitality, that element of excitement;第5段只是提到了一些事实,无评价性的形容词 85. What is the current situation of hitchhiking? ____A___A. It is popular in some parts of the world.B. It is popular throughout the west.C. It is popular in Poland.D. It is still popular in Poland. 解析 : A。根据第7段 "But while hitchhiking was clearly still alive and well in some places, the general feeling was that throughout much of the west it was doomed. "(虽然搭便车在一些地方仍然存在和 普遍,但基本上人们感觉在西方大部分地方这种现象却不复 存在了。) 86. What is the writer's attitude towards the practice in Poland? _____D___ A. Critical.B. Unclear.C. Somewhat

favorable.D. Strongly favorable.解析:D。第10段,"Surely this is a good idea for society. "(显然这对社会来说是一个不错的 主意。) 87. The writer has mentioned all the following benefits of hitchhiking EXCEPT _____B___A. promoting mutual respect between strangers.B. increasing one 's confidence in strangers.C. protecting environment.D. enrich one 's knowledge.解析: B。根 据第10段。 "Hitchhiking would increase respect by breaking down barriers between strangers. It would help fight global warming by cutting down on fuel consumption as hitchhikers would be using existing fuels. It would also improve educational standards by delivering instant lessons in geography, history, politics and sociology. "(搭便车可以打破陌生人之间的障碍,增进信任; 因为搭便车的人使用的是正在使用的燃料,它可以通过减少 燃料消耗而帮助解决全球变暖的问题;它还可以通过地理、 历史、政治和社会学的快速课程提高教育水平。)88. "Either put it to the test yourself... " in Paragraph (11) means ____D___ A. to experience the hopefulness.B. to read Adams 'book.C. to offer someone a lift.D. to be a hitchhiker. 解析:D。根据最后一 句话: "Either put it to the test yourself, or help out someone who is trying to travel hopefully with thumb outstretched. "(你可以自 己尝试,也可以帮助那些想去旅行而满怀希望伸出大拇指的 人。) 100Test 下载频道开通,各类考试题目直接下载。详细 请访问 www.100test.com