09年职称英语补全短文典型考题解新及针对牲练习职称英语 考试 PDF转换可能丢失图片或格式,建议阅读原文 https://www.100test.com/kao_ti2020/578/2021_2022_09_E5_B9_B4 _E8_81_8C_E7_A7_c91_578007.htm 补全短文题典型考题解析 (2007年卫生C考题) Farmer, s market Charlotte Hollins knows she faces a battle. The 23—yearold British farmer and her 21 —yearold brother Ben are fighting to save the farm from developers that their father worked on since he was I4 . _____(46) " You don 't often get a day off. Supermarkets put a lot of pressure on farmers to keep prices down. With fewer people working on fams it can be isolating, " she said. " There is a high rate of suicide and farming will never make you rich! "Oliver Robinson, 25, grew up on a farm in Yorkshire . ____(47) " Im sure dad hoped Id stay , "he said . "I guess its a nice , straightforward life , but it doesn 't appeal. For young, ambitious people, farm life would be a hard world. "For Robinson. farming doesn't offer much "in terms of money or lifestyle. "Hollins agrees that economics stops people from pursuing fanning rewards: "providing for a vital human need . while working outdoors with nature . " Farming is a big political issue in the UK . ____ (48)The 2001 foot and mouth crisis closed thousands of farms, stopped meat exports, and raised public consciousness of troubles in UK farming. Jamie Oliver's 2005 campaign to get children to eat healthily also highlighted the issue. This national concern spells(带来)hope for farmers competing with powerful supermarkets . ____ (49) " I started going to Farmers 'Markets in direct defiance(蔑视)of the big

supermarkets . ____ (50)It , s terrible , " said Londoner Michael Samson . A . But he never considered staying on his father and grandfather, sland B. While most people buy food from the big supermarkets, hundreds of independent Farmers, Markets are becoming popular . C . While confident they will succeed , she lists farming 's many challenges: D. Young people prefer to live in cities E. I seriously objected to the supersizing of everythin9what exactly Do they put off our apples to make so big and red? F. "Buy British " campaigns urge(鼓励)consumers not to buy cheaper imported foods.解题步骤:1.分析文章主题:farmers , markets 文章主题词为:farmer, market 2.分析被选项中的 用词(与文章主题进行比较): A. But he never considered staying on his father and grandfather 's land(田地,与主题 词farmer呼应) B. While most people buy food from the big supermarkets(与主题词market呼应), hundreds of independent Farmers ' Markets are becoming popular . C . While confident they will succeed, she lists farming 's many challenges: D . Young people prefer to live in cities E . I seriously objected to the supersizing of everythingwhat exactly do they put on our apples to make so big and red? F. "Buy British" campaigns urge(鼓 励)consumers(与主题词market呼应)not to buy cheaper imported foods.被选项A,B,C,及F中出现了文章主题词或与文章 主题词呼应的词汇,因此这些选项成为答案的可能性较大。 3.分析被选项中的用词(关注被选项中的篇章词汇): A. But he never considered staying on his father and grandfather, sland B . While most people buy food from the big supermarkets

, hundreds of independent Farmers, Markets are becoming popular. C. While confident they will succeed, she lists farming 's many challenges: D. Young people prefer to live in cities E . !seriously objected to the supersizing of everythingwhat exactly do they put on our apples to make so big and red? F. "Buy British " campaigns urge(鼓励)consumers not to buy cheaper imported foods . 4 . 分析被选项中时态使用的差异: A . But he never considered staying on his father and grandfather 's land(过去时) B . While most people buy food from the big supermarkets , hundreds of independent Farmers, Markets are becoming popular . (现在时) C . While confident they will succeed , she lists farming 's many challenges: (现在时) D. Young people prefer to live in cities . (现在时) E . I seriously objected to the supersizing of everythin9what exactly Do theY put, n OHr apples to make SO big and red?(过去时) . F . "Buv British"campaigns urge(鼓 励consnmers not to buy cheaper imported foods . (现在时)被选 项之间存在时态差异,因此时态是一个重要的解题线索。5 . 直接解题:A. But he never considered staying on his father and grandfathers land(过去时) B. While most people buy food from the big supermarkets, hundreds of independent Farmers ' Markets are becoming popular . (现在时) C . While confident they will succeed, she lists farmings many challenge:(现在时) D . Young people prefer to live in cities (现在时) E . I seriously objected to the super-sizing of everythingwhat exactly Do they put on our apples to make so big and red?(过去时) F. "Buy British " campaigns urge(鼓励consumers not to buy cheaper imposed

foods. (现在时) Charlotte Hollins knows she faces a battle. The 23—yearold British farmer and her 21-year-old brother Ben are fighting to save the farm from developers that their father worked on since he was 14_____(46). C.解析:空格前句子的时态为 现在时态(现在进行时),根据"旬群的基调时态一致:句群 中的句子通常同为过去时或同为过去时态(例外情况:如果句 群中的某个句子中带有时间状语结构,则该句子的时态可以 不与旬群的基调时态保持一致,而是由这个时间状语决定), 判断只有B,C,D和F可能出现在空格中。空格前句中反复出 现。he,因此推测。he是该段主题词,被选项C中出现了she, 而且被选项C中的代词they在空格前句中有呼应内容:指代空 格前句中的 "23-yearold British farmer and her 21-yearold brother Ben(23岁的英国农民和他21岁的兄弟Ben)",因此选项C有三 处结构与空格前句呼应:they呼应 "23-yearold British farmer. and her 21-year-old brother Ben ", she与空格前句中的she呼应 ; 时态上也呼应, 因此答案很可能就是C。(提示: 如果被选 项中有2处及2处以上的结构与空格所在的上下文词汇/时态 形成呼应,则该选项成为答案的可能性很大)选项C说"虽然 相信他们将会成功,但是她还是列出了农田耕作所面临的挑 战"。接下来的句子说"You dont often get a day off(你没有放 假的时间). Supermarkets put a lot of pressure on farmers to keep prices down(超市给农民施加了很多的压力,要求他们把价格 降下去).",显然这些句子是对选项C的内容进行解释。选 项C与空格后句之间的逻辑关系是"概括分析论述"。 100Test 下载频道开通,各类考试题目直接下载。详细请访问 www.100test.com