恩波08年12月大学英语六级全真模拟答案详解(一)英语六 级考试 PDF转换可能丢失图片或格式,建议阅读原文 https://www.100test.com/kao_ti2020/586/2021_2022__E6_81_A9_ E6_B3_A208_E5_B9_c84_586234.htm Part Writing Is It Appropriate for College Students to Rent Apartments Outside Campus? Nowadays, many university students do not like to live in a dorm in the campus, but choose to rent apartments outside. If we want to know whether it is appropriate to do so, we should analyze its advantages and disadvantages. The advantages of living outside campus are obvious. Students who live outside can enjoy more freedom and have more independence. For senior students, they may also have more opportunities for jobs. But there are also many disadvantages. For instance, they may have less time to know other students, they have to spend time traveling forth and back, their life may be less interesting, and it is obviously more expensive and less safe to live outside. Considering the advantages and disadvantages, I think students should decide according to their own situations. If they want to save money and have more time to study and more contacts with other students, it is better for them to live inside the campus. But if they value freedom and independence more than anything else and do not have to worry about the costs, it is also appropriate for them to rent a room or an apartment outside the campus. Whatever they decide, their decisions should be appropriate Reading Comprehension (Skimming and for themselves. Part Scanning) 1. Y本题的判断依据为文章第一个小标题下的第三

、四句"But some skills are lasting pleasures. Such is reading.(阅读

能给人以持久的快乐。)"由此我们可判定本句与原文所述之 意相符。 2. N本题的判断依据为文章第一个小标题下倒数第 二句"To them and countless others all over the world, reading is a source of deepest and fullest enjoyment.(对于他们和世界上无数 其他的人来说,阅读是带给他们最大限度享受和快乐的源泉)"据此我们可知并非指世界上所有的人。 3.Y本题判断依据 为文章第二个小标题下面的一段。该段讲述了阅读犹如一泉 活水,使我们精神振奋,给予我们生命,阅读能使我们终身保持 年轻,由此我们可判定本题的表述与原文所述之意相符。 4. NG本题解题依据为第三个小标题下面一段。该段讲述了我们 要敢于梦想不可能实现的梦想,因为我们阅读的某些书籍能引 领我们去实现但本段并未提及阅读的书籍如何帮助我们去实 现心存已久的梦想。 5. to know yourself 本题有关认识自我的 问题,定位于小标题Your Know-thyself Aid第一段。答案是古 希腊人给的两个字: Know thyself, 意即know yourself。 6. talents, abilities and interests 本题有关职业问题,定位于小标 题Your Vocational Counselor and Consultant中。解题依据为该 部分的第一段以及第二段第一句。 7. indispensable 本题有关找 到工作和经过训练之后的读书问题,解题的主要依据是小标 题Your Vocational Counselor and Consultant的第四段,该段之 后的段落谈的都是读书对变换工作的重要性。另外本题的答 案也可以是important, useful等。 8. unexpected change 本题有关 工作变化问题,定位于小标题Your Vocational Counselor and Consultant下的第五、六、七段,通读这几段,即可确定答案 9. time and space 本题有关读书有助于扩充阅历的问题,定 位于小标题Your Experience Extender的第三段,该段的第一、

二句就是答案的依据"Space and time! How they limit us." 10. experience extender本题提到的Carlyle出现在文章最后一段,根 据该段的最后一句"Make reading your experience-extender for the rest of your life."即可得出答案。 100Test 下载频道开通,各类 考试题目直接下载。详细请访问 www.100test.com