06年GCT考试英语辅导教材--阅读(8) PDF转换可能丢失图片或格式,建议阅读原文

https://www.100test.com/kao\_ti2020/64/2021\_2022\_06\_E5\_B9\_B4 GCT\_E8\_80\_c41\_64416.htm 第三章阅读理解Reading Comprehension 5 Passage 1 The beat generation mainly referred to the youth who were born and brought up around the Second World War. They showed their disdain (蔑视, 轻视) for almost everything traditional, such as government authority, respect for parents, oneacute.t believe anyone over thirty. " All this came from the sick society. Itacute.s refused to do any duty. B. The beat generation was in support of almost everything traditional. C.The beat generation believes no one except that he is over thirty. D.The beat generation&acute.s ideas were not impractical. 3. " Cynicism " in this passage most probably means \_\_\_\_\_. A. a state of mind against realismB. a state of mind doubting everything in existence C. a theory advocating mutual helpD. a theory advocating individualism 4. The reason why the beat generation refused to cooperate with society was \_\_\_\_. A. they had no interestB. they found hard to cooperate with it C. the laws block their way to do soD. they thought their need was neglected 5. This passage is mainly about \_\_\_\_. A. the young AmericansB. the generation gap C. the education of the youngD. an American social phenomenon 1. 【答案】D。 【解析】由文中"...about one third of the American couples living together were not married by law. "可知大约三分之一的是 选择 Cohabitation.因此,本题正确答案是选项D。 2.【答案

【解析由文中"...they refused to do any duty that was

 $\mathbf{I} \mathbf{A}_{\mathbf{a}}$ 

required of them by society. "和"They showed their disdain for almost everything traditional..."因此,选项A是正确的。 3.【答案】B。【解析】文中有"They doubted the existing social system,possibility of harmonious humanrelations,and the long-honored standard for correct behavior."因此,选项B是正确的。 4.【答案】D。【解析】文中有"They felt society overlooked their needs."因此,选项D是正确的。 5.【答案】D。【解析】本文最后一句是"It was an abnormal phenomenon in an abnormal society."因此,选项D是正确的。 100Test 下载频道开通,各类考试题目直接下载。详细请访问www.100test.com