06年GCT考试英语辅导教材--阅读(6) PDF转换可能丢失图片 或格式,建议阅读原文

https://www.100test.com/kao_ti2020/64/2021_2022_06_E5_B9_B4 GCT_E8_80_c41_64423.htm 第三章阅读理解第五节阅读理解 强化练习Reading Comprehension 3 Passage 1 According to the dictionary definition of "create", ordinary people are creative every day. To create means "to bring into being, to cause to exist "something each of us does daily. We are creative whenever we look at or think about something in a new way. First this involves an awareness of our surroundings. It means using all of our sese to become aware of our world. This may be as simple as being aware of color and texture, as well as taste, when we plan a meal. Above all, it is the ability to notice things that others might miss. A second part of

creativity is an ability to see relationships among things. If we believe the expression, "There is nothing new under the sun," the creativity is remaking or recombining the old in new ways. For example, we might do this by finding a more effective way to study or a better way to arrange our furniture, or we might make a new combination of camera lenses and filters to create an unusual photograph. A third part of creativity is the courage and drive to make use of our new ideas, to apply them to achieve some new results. To think up a new concept is one thing. to put the idea to work is another. These three parts of creativity are involved in all the great works of genius, but they are also involved in many of our day to day activities. 1.Which of the following activities is NOT a creative one according to the passage? A.To prepare a meal. B.To arrange the furniture in a peculiar way. C.To buy some books from a bookstore. D.To "write" a letter with the computer. 2. The author holds that _____. A.creativity is of highly demand B.creativity is connected with a deep insight to some extent C creativity is to create something new and concrete D.to practise and practise is the only way to cultivate oneacute.s more difficult to create a new thought than to apply it in practice. B.To find a new thought will definitely lead to the production of a new thing. C.One may come up with a new thought, but can not put it into practice. D.A man with an excellent ability of practice can easily become an inventor. 5. The best title for this passage is _____. A. How to Cultivate One´.s Creativity B. What is Creativity C. The Importance of Creativity D. Creativitya Not Farway Thing 1.【答案】C。 【解析】本题可用排除法。根据 第一段可知创造力的含义是"使事物产生","致使事物存 在"。这样就可得出结论,A、B、D项不能选,C为正确答 案。 2.【答案】B。 【解析】主旨大意。选项B意为"创造力 在一定程度上取决于非凡的洞察力。"根据最后一段,可知 这是一种"天赋",故正确。3.【答案】C。【解析】此题 可在正确理解句子含义的基础上采取"排除法"来解答。根 据上下文可以得知:此句的真正含义是"任何新事物的产生 都是建立在原有事物基础之上的"。据此,这样就可确定C 项为正确答案无疑。(北京安通学校提供)4.【答案】C。 【解析】先找有关细节。此问题涉及到对文章第三段最后一 句的理解。这样就可确定C为正确答案无疑。 5.【答案】B。 【解析】首先快速通读全文(注意主题句),可知文章主要谈 论的是"创造力的含义及其三个方面的表现", 整篇文章都

是围绕创造力展开的。这样就可确定,B项为正确答案。 100Test 下载频道开通,各类考试题目直接下载。详细请访问 www.100test.com