06年GCT考试英语辅导教材--阅读(12) PDF转换可能丢失图片 或格式,建议阅读原文

https://www.100test.com/kao\_ti2020/64/2021\_2022\_06\_E5\_B9\_B4 GCT\_E8\_80\_c41\_64604.htm 第三章 阅读理解 第五节阅读理解 强化练习Reading Comprehension 5 Passage 1 The beat generation mainly referred to the youth who were born and brought up around the Second World War. They showed their disdain (蔑视,轻视) for almost everything traditional, such as government authority, respect for parents, one duty, moral standards, and traditional customs. They developed a kind of absolute individualism and liberty. They preferred long hair, mini-dresses or close-fitting clothes to show off the figure. They advocated freedom of sex and cohabitation (同居). Their influence could be seen from the fact that about one third of the American couples living together were not married by law. And the divorce rate was very high. The endless U.S wars abroad and sharp class struggle at home caused many American youths to develop a kind of cynicism. They doubted the existing social system, possibility of harmonious human relations, and the long honored standard for correct behavior. They felt society overlooked their needs. Therefore, they refused to do any duty that was required of them by society. They declared " Don believe anyone over thirty." All this came from the sick society. It wrong to imagine they all fought against capitalism in support of revolutionary things. Some of their ideas were even more decadent (颓废的) and impractical. It was an abnormal phenomenon in an abnormal society. 1. Based on the passage, how many of one hundred and

twenty American couples of the beat generation practiced cohabitation? A. about 20 couples.B. about 30 couples. C. about 60 couples.D. about 40 couples. 2. Which of the following is TRUE according to the passage? A.The beat generation refused to do any duty. B.The beat generation was in support of almost everything traditional. C.The beat generation believes no one except that he is over thirty. D.The beat generation ideas were not impractical. 3.

" Cynicism " in this passage most probably means \_\_\_\_\_. A. a state of mind against realismB. a state of mind doubting everything in existence C. a theory advocating mutual helpD. a theory advocating individualism 4. The reason why the beat generation refused to cooperate with society was \_\_\_\_\_. A. they had no interestB. they found hard to cooperate with it C. the laws block their way to do soD. they thought their need was neglected 5. This passage is mainly about \_\_\_\_\_. A. the young AmericansB. the generation gap C. the education of the youngD. an American social phenomenon 1.【答 案】D。【解析】由文中" ...about one third of the American couples living together were not married by law."可知大约三分之 一的是选择 Cohabitation.因此,本题正确答案是选项D。2.【 答案】A。【解析由文中"...they refused to do any duty that was required of them by society. "和"They showed their disdain for almost everything traditional..."因此,选项A是正确的。3.【答 【解析】文中有"They doubted the existing social 案】B。 system, possibility of harmonious human relations, and the long-honored standard for correct behavior. "因此,选项B是正 确的。 4.【答案】D。 【解析】文中有" They felt society

overlooked their needs."因此,选项D是正确的。5.【答案】D 。【解析】本文最后一句是"It was an abnormal phenomenon in an abnormal society."因此,选项D是正确的。100Test 下载 频道开通,各类考试题目直接下载。详细请访问 www.100test.com