06年GCT英语阅读理解专项训练(三) PDF转换可能丢失图片或格式,建议阅读原文

https://www.100test.com/kao_ti2020/64/2021_2022_06_E5_B9_B4 GCT_E8_8B_c41_64733.htm GCT英语阅读理解专项训练 Text 5 At dawn on September 5th, 1972 a band of "Black September" Arab guerrillas broke into the Israeli building in the Olympic village near Munich where 10,000 athletes were staying. Over 250 plain clothes police had been brought into the village, following a tip-off of trouble ahead, but none of them saw the Arabs scale the fence. They burst into the Israeli building with submachine guns blazing at 5:10 am. Some Israeli athletes escaped through the windows and side doors. Nine were taken hostage. The guerrillas demanded the release of 200 Palestinians held in Israeli jails and a safe passage out of Germany. Within hours the Olympic village was surrounded by 13000 police. The Olympic Games were suspended. After some negotiations, the terrorists were told they would be flown with their hostages to an Arab country. They were taken by helicopter to the Furstenfield military airport 25 miles from Munich. Just before midnight the guerrillas and their hostages began to walk across the tarmac to a waiting Boeing 727 aircraft. Suddenly al the airport lights were turned out and German police sharp shooters opened fire. The rescue attempt failed tragically. In the gun battle all nine hostages were killed, as well as four Arabs and one policeman. Three Arabs were captured and one escaped into the nearby woods. On the 8th, Israeli planes bombed ten guerilla bases in revenge for Munich massacre. 1. The most possible reason for Israeli athletes being

attacked and kidnapped is that _____. A. they had a conflict with the Arab guerrillas B. the Arab guerrillas wanted to save the Palestinians held in Israeli jails C. the German Government hated Israel D. the Arab guerrillas hoped to get a large sum of money 2. When the trouble took place, the Olympic Games _____. A. were completed B. were going on C. were to be finished D. were to take place 3. The terrorists were told that they would be probably sent by air to ____. A. ItalyB. IndiaC. SyriaD. Nigeria 4. How many Arabs were there as terrorists? A. Seven.B. Eight. C. Nine. D. It wasn 't mentioned. 5. What do you think Palestine and Israel would act next? A. They would begin another conflict. B. They would begin to negotiate. C. They would try to improve each other 's relation. D. They would turn to UN. 1. 【答案】B。【解析】先找有关细节 ,解题的关键在第四句,意为"游击队员要求释放关在以色 列监狱里的200多名巴勒斯坦人并安全离开德国"。这样,我 们就可以来分析选项了。A项说"因为以色列运动员和游击 队有冲突。"这是事实,因为文章讲的就是,但这不是原因 , 故不能选。再看B项"阿拉伯游击队意在营救被关押在以色 列监狱中的巴勒斯坦人",属实,现在看C、D项是否更确切 C项说"德国政府憎恨以色列人", 风马牛不相及。而D项 "阿拉伯游击队想要一大笔钱",显然也不是他们的目的。 现在就可确定B为正确答案无疑。 2.【答案】B。 据第七句可知,奥运会赛事被中止。这不正意味着当时奥运 会正在进行吗?这样,我们就可以来对选项进行取舍了。A项 "结束了",显然不对。C项"即将结束"虽然也有正在进 行之意,但概括得又太具体,所以也不能选。而D项"即将

发生",更不对。这样就只剩下B项,其意为"正在进行", 正是作者的隐含看法,所以正确无疑。3.【答案】C。【解 析】根据选项,结合问题,可知选项涉及到国名。再看原文 ,发现第10句是关键句:恐怖分子被告知飞往某一个阿拉伯 国家。特别注意"阿拉伯国家"五个字。好了,现在我们就 可以来分析选项了。去掉不属于阿拉伯国家的选项,就可以 得出正确答案。A项"意大利",B项"印度",D项"尼日 利亚",都不属于阿拉伯国家。这样就只剩下C项,而"叙 利亚"正好属于阿拉伯国家。从此题的选择过程中,我们可 以体会到,多掌握一些英语背景知识如地理的、文化的、历 史的等等,对提高学习成绩很有帮助。4.【答案】B。【解 析】此题涉及到数字,要考虑到有可能进行简单计算。先找 有关细节。根据倒数第三句和第二句可以知道:(在警察实施 营救时) 4个阿拉伯人被击毙,3个被捕,1个逃跑,所以有43 1=8个。这样就可以一目了然地找到正确答案为B。D为干扰 性较强的选项。注意在解答此类题时不要遗漏数字。 5.【答 案】A。【解析】解答此题应具有一定的逻辑推理能力。通 读全文,可知阿拉伯国家(以巴勒斯坦为代表)与以色列关系 紧张。A项说"他们将可能挑起另一次冲突",与们的分析 及作者的暗示相吻合。再看还有没有更合适的选项, B项说" 他们将可能开始谈判"有点可能,但既然以色列刚报复过, 阿拉伯、巴勒斯坦会就此罢休吗?所以与A相比,应排除。再 看C项"他们将尽量改善彼此的关系"也不合事实。而D项" 他们将诉诸于联合国",可能性也不大。所以可断定A为正 确答案无疑。 100Test 下载频道开通, 各类考试题目直接下载 。详细请访问 www.100test.com