2009年公共英语一级考试模拟题:阅读理解PETS考试 PDF转 换可能丢失图片或格式,建议阅读原文

https://www.100test.com/kao_ti2020/643/2021_2022_2009_E5_B9_ B4_E5_85_AC_c88_643962.htm "uimnals" > TEXT A Surprisingly, no one knows how many children receive education in English hospit als, still less the content or quality of that education. Proper records are just not kept. We know that more than 850.000 children go through hospital each year, and that every child of school age has a legal right to continue to receive education while in hospital. We also know there is only one hospital teacher to every 1,000 children in hospital. Little wonder the latest survey concludes that the extent and type of hospital t eaching available differ a great deal across the country. It is found that half the hospitals in England which admit children have no teacher. A further quarter have only a part-time teacher. The special children 's hospitals in major cities do best. general hospitals in the country and holiday areas are worst off. From this survey, one can estimate that fewer than one in five children have som e contact with a hospital teacherand that contact may be as little as two hours a day. Most children interviewed were surprised to find a teacher in hospital at all. They had not been prepared for it by parents or their own school. If the re was a teacher they were much more likely to read books and do math or number work. without a teacher they would only play games. Reasons for hospital teaching range from preventing a child falling behind and m aintaining the habit of school to keeping a child occupied, and the latter is of ten all the teacher can do. The position and influence of many teachers was

summ ed up when parents referred to them as " the library lady " or just "the helper". Children tend to rely on concerned school friends to keep in touch with school w ork. Several parents spoke of requests for work being ignored or refused by the school. Once back at school children rarely get extra teaching, and are told to catch up as best they can. Many short-stay child-patients catch up quickly. But schools do very little to e ase the anxiety about falling behind expressed by many of the children interview ed.来源:考试大的美 女编辑们 66. The author points out at the beginning that____.A. every child in hospital receives some teaching B. not enough is known about hospital teaching C. hospital teaching is of poor quality D. the special children 's hospitals are worst off 67. It can be country is similar B. each hospital has at least one part-time teacher C. all hospitals surveyed offer education to children D.only one-fourth of the hospitals have full-time teachers 68. Children in hospital usual1y turn to _____ in order to catch up with the ir school work. A. hospital teachers B. schoolmates C. parents D. school teachers 69. We can conclude from the passage that the author is_____. A. unfavourable towards children receiving education in hospitals B. in favour of the present state of teaching in hospitals C. unsatisfied with the present state of hospital teaching D. satisfied with the results of the latest survey 短文大意:这篇文章通过一次调查,反映了 当孩子们生病住院时, 医院里的教学问题。 66. 答案: B【 参考译文】作者在文章开头指出了什么?【试题分析】本题 为细节题。 【详细解答】在第一段中,作者告诉我们说"没

有人知道有多少孩子在医院里能接受到教育,更少有人知道 教育的内容和教学质量",这与选项B"not enough is known about hospital teaching"的意思一致。 67. 答案: D【参考译 文】由最后一次调查可以推知什么? 【试题分析】本题为细 节理解题。【详细解答】短文第三段第二、三句说"It is found that half the hospitals in England which admit children have no teacher. A further quarter have only a part-time teacher. "由此 可知,一半的医院没有老师,四分之一的医院有兼职老师, 那么剩余的四分之一的医院就有全职老师了。 68. 答案:B【 参考译文】为了赶上学校的功课,住院的孩子常常求助于谁 ? 【试题分析】本题为细节理解题。 【详细解答】短文第六 段第一句说 " Children tend to rely on concerned school friends to keep in touch with school work ",由此可知,他们求助的是同 学们。 69. 答案: C百考试题 - 全国最大教育类网站(www . Examda。com)【参考译文】我们可以推知作者是何态度? 【试题分析】本题为概括题。 【详细解答】 作者一开头就 用Surprisingly一词,清楚表达了对医院教育现状的态度。然 后通过具体的调查结果,表明了对医院里儿童教学现状的不 满。 相关推荐:公共英语pets三级全真模拟试卷 公共英语pets 二级语法讲解汇总 100Test 下载频道开通, 各类考试题目直接 下载。详细请访问 www.100test.com