2011年在职教育硕士阅读理解练习(004) PDF转换可能丢失 图片或格式,建议阅读原文

https://www.100test.com/kao_ti2020/644/2021_2022_2011_E5_B9_ B4_E5_9C_A8_c76_644375.htm Today only one person in five in the United States lives within 50 miles of his birthplace. Since the country was first settled, Americans have moved around a great deal, and are often far away from their parents. Because they have broken ties with their past at a young age, chosen their own occupations, established their own homes and developed their own lifestyles, few American children grow up closely surrounded by grandparents, aunts, uncles and cousins as they do in Italy, Nigeria, or India, for example. This along with the fact that modern American families do not have servants has made the "baby-sitter" a vital part of the American scene. A " sitter " is someone who is hired to care for children for a specific length of timeusually relatively shortwhile the parents are out for an evening, going to a party or a course of study for example. Sometimes the baby-sitter is also hired for longer period, perhaps when the parents are away for a weekend. In such cases the "sitter" is likely to be a mature and motherly woman. For short periods, teen-agers, college students, nursing students, and others are commonly employed on an hourly basis. From the point of view of convenience, the best sitters are often young people who live in your apartment building or close by in the neighborhood. This gives you a chance to meet the parents and see what they are like. If an emergency occurs, young sitters can call upon their parents quickly for help. you do not have to take them far to see them home

at night or pay expensive taxi fares. Another advantage is that young people living close by can usually fill in quite readily on short notice or for short periods of time. In an apartment house you can ask the superintendent for permission to post a notice for a baby-sitter by the mailboxes. This is often the best way to find out if there is anyone in the building who is interested in baby-sitting. Retired people as well as students are often glad to earn a little money in this way and can be found by such a note. 1. We can infer from the first paragraph that _____. A. the American is a movable and independent nation B. the Americans are often far away from their parents C. the Children in Italy, Nigeria, or India doesn' t feel like living with their parents D. the Americans broke ties with their past at a young age 2. A baby-sitter is a person who _____. A. helps to do housework B. is a cleaning woman C. looks after children while their parents are out D. takes care of babies and cooks for the family 3. Who can be a baby-sitter? A. Women B. Man C. College student D. All the above 4. It is advised that when you are out for short periods, you may hire

_____ to be baby-sitters. A. motherly women B. retired people C. young people D. mature women 5. The following are all the benefits of finding a young sitter that lives close to your house EXCEPT

_____. A. they can handle the emergency quickly B. you can meet them in person C. they can quickly go on duty D. they are employed on an hourly basis 答案: 1. A。根据题干中的"infer"可以排 除B项和D项,因为这两项在文中有直接体现,而非读者通过 阅读之后"推断"出来的内容,C项表述错误。所以A项为正 确答案。2. C。根据理解以及短文第一段的说明"A'sitter' is someone who is hired to care for children for a specific length of timeusually relatively shortwhile the parents are out ... "可以知道,故答案为C。3.D。短文中并没有提及对这一职业的性别限制,所以应该是全部都可以,所以D是正确选项。4.C。由第一段"For short periods, teen-agers, colleges students, nursing students, and others are commonly employed on an hourly basis." 可以知道,短期的保姆就雇佣青年人比较合适。5.D。根据题干可以将本题定位到倒数第二段。根据倒数第二段的内容

,可以判断,A、B、C三项的内容都在原文有体现。故答案为D。编辑特别推荐:#0000ff>2011年教育硕士心理学章节考题详解资料汇总#0000ff>2011年教育硕士教育学原理模拟试题汇总#0000ff>2011年教育硕士英语写作练习资料汇总 #0000ff>2011年教育硕士模拟试题资料汇总#0000ff>2011年教育硕士模拟试题资料汇总#0000ff>2011年教育硕士模拟试题资料汇总#0000ff>2011年教育硕士考试真题及参考答案汇总更多优质信息请访问

:#ff0000>百考试题教育硕士站 #ff0000>百考试题教育硕士站 论坛 100Test 下载频道开通,各类考试题目直接下载。详细请 访问 www.100test.com