2009年6月英语六级阅读冲刺倒计时(倒数18天)英语六级考试 PDF转换可能丢失图片或格式,建议阅读原文 https://www.100test.com/kao\_ti2020/644/2021\_2022\_2009\_E5\_B9\_ B46\_E6\_9C\_c84\_644847.htm zhilong"> As you all know, the United States is a country on wheels. Nearly eight million new cars are made each year. four households out of five own at least one ear, and more than a quarter have two each. Yet you 'Il be surprised to learn that some of the car-owners even suffer from malnutrition (营 养不良). In 1968, a nation-wide survey of malnutrition was made for the first time. It found that 10 million people are suffering in health through inadequate feeding. the causes of their plight (困境 ) were varied. Unemployment over a long period should be considered as the main factor. And unemployment, strange to say, nine times out of ten results from automation, both in industrial and agricultural areas. For example, in the rural South when a cotton plantation suddenly cuts its force from 100 people to three, the problem to help the displaced arises. So is the case with industrial automation. In fact, probably 2 million jobs are made unnecessary each year in the whole country as a result of the automation process, thus making unemployment a chief social concern. According to government statistics, the number of people unemployed was over 5 percent for the period from 1958 to 1963. In July 1981, it rose to 7.8 percent. As a matter of fact, it has long been known that even during the most prosperous periods there have been people without enough to eat. So I think that 's why President Kennedy said in his inauguration speech in 1961, if the government did not help the

poor, it could not save the rich. In 1966, the Social Security Administration calculated that a family of four needed an income of \$3,355 a year to be above the line of poverty. And in 1977, the average poverty line of the country was slightly more than \$6,200 annual income for a non-farm family of four. According to the Social Security Act, families of that size below poverty line are eligible to receive benefits from the special welfare program. The average weekly payment of benefits now is equivalent to 36 percent of the worker 's normal wage. And the number of people who receive government benefits is increasing. In 1973, social insurance payments by governments, mainly to old age pensioners and people who had lost their jobs or were off work through illness, amounted to \$86,000 million. Those not fully qualified for insurance payments received \$29,000 million in public aid. But problems still exist. Many people are not reached by the anti-poverty program, because local authorities and agencies do not want to play their part or do not gave the resources to do so. Some poor people will not accept help for various reasons. Of course, there are some more important factors which lie in the structure of the society, but I don 't consider it necessary to dig into them here. Yet we will perhaps agree that social welfare programs have solved to some extent the problems of feeding, clothing and housing those below the poverty line. On the whole, it perhaps might be said that American people are living a better life than people in most other countries. (536 words) 1. The United States is called a country on wheels because\_\_\_\_\_. A. about one-fourth Americans own two cars B. a bit over one out of four

households are the owners of two cars C. nearly 8 million new cars drive in the country every year D. 80% Americans have at least one car 2. According to a 1968 survey, ten million Americans found themselves in a difficult health situation chiefly due to \_\_\_\_\_. A. inadequate feeding B. malnutrition C. unemployment D. automation 3. The author use "the displaced" (Line 9, Para. 2) to refer to those who are \_\_\_\_\_. A. unemployed B. disabled C. sick D. poor 4. The word "eligible" (Line 6, Para.3) is synonymous with " \_\_\_\_\_ " A. necessary B. urgent C. needed D. worthy 5. Americans are living a better life than those in most of other countries because, to some degree, \_\_\_\_\_. A. many Americans receive benefits from the special welfare program B. some poor people can receive help for some reason or other C. there is the anti-poverty program in the U.S. D. social welfare programs have some measure settled the problems of those below the poverty line. 答案 1. B 细节理解题。根据第一段第二句最后部分" ...and more than a quarter have two each "得出此结论。 2. C 细节理解 题。根据第二段第三句 "Unemployment over a long period…" 得出此结论。 3. A 猜测词义题。根据第二段第五句后半句" ...the problem to help the displaced arises " 得出此结论。 4. D 猜 测词义题。根据第三段第三句 "According to the Social Security Act..."得出此结论。 5. D 推论题。根据第四段倒数第二句 "Yet we will perhaps agree...to some extent..."得出此结论。 相 关阅读:09年6月四六级口语考试6月6日开考09年6月20日大 学英语四六级冲刺指导09年6月四级口语证书领取时间/地点 100Test 下载频道开通, 各类考试题目直接下载。详细请访问

www.100test.com