恩波08年12月大学英语六级全真模拟答案(三)英语六级考 试 PDF转换可能丢失图片或格式,建议阅读原文 https://www.100test.com/kao\_ti2020/644/2021\_2022\_\_\_E6\_81\_A9\_ E6\_B3\_A208\_E5\_B9\_c84\_644898.htm xishi"> Part Writing Do We Have Our Privacy? When it comes to the sensitive issue of privacy, different people may have different opinions. Teenagers and young adults are often heard complaining that their own privacy has been infringed by parents and teachers, with their diaries pried into, their calls overheard, or their personal letters opened in their absence. In other words, their privacy is not duly respected by the adult world. However, parents and teachers think otherwise. In their eyes, children and young students will never be old enough to mind their own business. As the members of the older generation, they should ensure that the younger generation grow up and prosper in a favorable climate. It is a responsibility from which they ought not to escape. Equipped with this mentality, teachers and parents are inclined to interfere in the privacy of the adolescent. As far as I am concerned, there is something on both sides. Sure enough, everyone has his or her privacy to a certain extent, and there is no exception with children and young people. But we can not go too far on this issue and regard everything as part of the inviolable privacy. On the other hand, parents and teachers have the right to know us on the basis of respect for our reasonable privacy. Part Comprehension (Skimming and Scanning) 1. N 根据文章第一段 中的overexploits the worlds resources (过度开发世界上的资源 )和 beyond our ecological means(超出我们的生态承受力)可

判断本说法与原文不符。 2. Y 根据句意定位到原文第三段, 其内容大致是说一个经济学基金会根据每个学术团体的研究 成果计算出"人类即将吞噬地球"的日期是10月9日,由此断定 本题表述与原文相符。 3. NG 本题指出环保人士针对自然资 源的利用与人们生活水平的提高二者之间的关系做了大量的 研究,而原文第四段只是说他们发出了警告,根本没有说到 研究,因此本题答案为NG(没有提及)。 4.Y 根据原文第五 段内容可以看出过度消耗自然资源会引发一系列的问题,如 气候变化,森林被毁,农业产量下降等等,因此本题内容与 原文所说相符。 5. Hurricane Katrina 本题是细节题,涉及文章 中的一个例子,根据devastated, New Orleans这几个词可定位 于文章第七段第二句的后半部分"...such as Hurricane Katrina, which devastated New Orleans in August year, are being attributed to global climate."由此可确定答案。 6.23 percent 本题是细节题, 涉及地球的资源和人类的过度使用,根据Global Footprint , overusing, the Earths resources 和by等线索定位于文章第九 段第一句"Global Footprint estimates that the human race is overusing the Earths resources by 23 percent."由此可确定答案。 7. the limit of the Earths endurance 本题是细节理解题,应当根据 人名和关键词搜寻,答案依据在第十段。 8.19 December , 1987 本题是细节理解题,涉及可维持性和时间,根据这两 个因素和人名搜寻,可确定答案依据为第十二段第二 句"Humanity started living beyond its means on a global lever in 1987." 9. can be replaced/renewed 本题是细节理解题,根据人名 确定答案依据在文章的第十五、十六段,尤其是第十五段。 10. tropical rainforests 本题是细节理解题,根据deforestation

和species可定位于Energy部分第二段的最后一句"Deforestation of tropical rainforests may account for the loss of as many as 100 species a day." Part Listening Comprehension Section A 11. A 12. C 13. D 14. D 15. A 16. B 17. B 18. D 19. A 20. D 21. B 22. A 23. C 24. D 25. B 11. W: The government is doing something at last about sex discrimination in the workplace. Women deserve the same pay as men for the same work. M: Yeah. In the United States, women earn only 70 percent of what men do for the same job. Its a situation that has to be changed. Q: What does the man say about women? 12. W: With the advent of the genetic map we know where everything is, but do we know where to go with it? M: Your map seems to differ largely from my geographic map! Q: What does the man imply? 13. W: Tim, I hate to tell you this, but were caught in a budget crunch, and we must lay you off. Im so sorry. M: I understand. Ive enjoyed my time here, and Im confident I can find something else. Q: What is the mans response? 14. W: Good morning, Mary, I just saw your friend Tom coming out of the cafeteria. He looks a little changed. Did he get his hair cut or someting? M: Yeah, several days ago actually. And scarcely any one has noticed. Q: What does the woman mean? 15. M: Excuse me, but could you tell me how to get to the Friendship Hotel? I thought it was on this corner, but I seem to have made a mistake. W: Im sorry, but I am a stranger here myself. Maybe you can try calling them. There is a phone over there outside the department store. Q: What does the woman mean? 16. M: How is it going, Mary? You look a little overwhelmed. W: Exactly. You know, Ive got a million things to do and all of them have to be finished in

the next 30 minutes. Q: What does the woman mean? 17. M: Industries that pollute should either be closed down or made to clean up their act. Im really tired of breathing dirty air. W: Its not that simple. People need jobs and that means we need industry. Besides, the sunset looks especially beautiful through the smog. Q: What does the woman say about smog? 18. W: I admire Michael Dell. He had a dream to be the worlds largest manufacturer of personal computers, and he has realized that dream. M: And he 0dropped out of college to become a success. I wonder if there is a lesson in that. Q: What do we learn about Dell from the conversation? Now youll hear two long conversations. 100Test 下载频道开通,各类考试题目直接下载。详细请访问 www.100test.com