大学英语四级考试阅读笔记(20)英语四级考试 PDF转换可能 丢失图片或格式,建议阅读原文 https://www.100test.com/kao_ti2020/645/2021_2022__E5_A4_A7_ E5_AD_A6_E8_8B_B1_E8_c83_645068.htm sjcukw"> Questions 56 to 60 are based on the following passage: 56. The passage is meant to _____. A) warn young people of the hardships that a successful writer has to experience B) advise young people to give up their idea of becoming a professional writer C) show young people it s unrealistic for a writer to pursue wealth and fame D) encourage young people to pursue a writing career 57. What can be concluded from the passage? A) Genuine writers often find their work interesting and rewarding. B) A writer s success depends on luck rather than on effort. C) Famous writers usually live in poverty and isolation. D) The chances for a writer to become successful are small. 58. Why did the author begin to doubt himself after the first year of his writing career? A) He wasn t able to produce a single book. B) He hadnt seen a change for the better. C) He wasn t able to have a rest for a whole year. D) He found his dream would never come true. 59. "... people who die wondering, What if?" (Line 3, Para. 3) refers to "those A) who think too much of the dark side of life B) who regret giving up their career halfway C) who think a lot without making a decision D) who are full of imagination even upon death 60. "Shadowland" in the last sentence refers to _____ A) the wonderland one often dreams about B) the bright future that one is looking forward to C) the state of uncertainty before one s final goal is reached D) a world that exists only in ones imagination Many a

young person tells me he wants to be a writer. I always encourage such people, but I also explain that theres a big difference between "being a writer" and writing. In most cases these individuals are dreaming of wealth and fame, not the long hours alone at a typewriter. "Youve got to want to write," I say to them, "not want to be a writer."注:1.一段首句细节,二段首句是文章主题句,本 文为文科文章,以态度为切入点 2.But 转折,表明了作者负态 度,但I always encourage such people, but I also...全句来看是混 合(中立)态度。 The reality is that writing is a lonely, private and poor-paying affair. For every writer kissed by fortune there are thousands more whose longing is never rewarded. When I left a 20-year career in the U.S. Coast Guard to become a freelance writer (自由撰稿者), I had no prospects at all: What I did have was a friend who found me my room in a New York apartment building. It didnt even matter that it was cold and had no bathroom. I immediately bought a used manual typewriter and felt like a genuine writer. 注 : 1.fortune 幸运,财富 2.本段首句主题句,第二段结论句 , career 事业,经历3.manual手动 genuine 真正的 gene 基因 After a year or so, however, I still hadnt gotten a break and began to doubt myself. It was so hard to sell a story that barely made enough to eat. But I knew I wanted to write. I had dreamed about it for years. I wasnt going to be one of those people who die wondering, what if? I would keep putting my dream to the test --- even though it meant living with uncertainty and fear of failure. This is the Shadowland of hope, and anyone with a dream must learn to live there. 注: After a year 对应58题大学英语四级阅读超级攻略 59. "... people who die

wondering, What if?" (Line 3, Para. 3) refers to "those _____" A) who think too much of the dark side of life B) who regret giving up their career halfway C) who think a lot without making a decision D) who are full of imagination even upon death 注:不能根据字面 意思,要看上下文关系来做。 句子含义题做题方法:根据 上下句之间相同、相反或解释说明等关系做题。根据该句话 本身字面意思得出的选项为干扰选项。(该原则适用于词汇 题) 60. "Shadowland" in the last sentence refers to _____ A) the wonderland one often dreams about B) the bright future that one is looking forward to C) the state of uncertainty before ones final goal is reached D) a world that exists only in ones imagination 注: 出现在最后一句,但应从前一句中寻找答案。A、B和D项都 是字面意思 56.The passage is meant to _____. A) warn young people of the hardships that a successful writer has to experience B) advise young people to give up their idea of becoming a professional writer C) show young people it s unrealistic for a writer to pursue wealth and fame D) encourage young people to pursue a writing career 注:1.主题题。二段首句是文章主题句,本文为文科文 章,以态度为切入点。2.B和C项都是片面负态度,而文章中 作者持混合(中立)态度,故可以排除这两项57. What can be concluded from the passage? A) Genuine writers often find their work interesting and rewarding. B) A writer s success depends on luck rather than on effort. C) Famous writers usually live in poverty and isolation. D) The chances for a writer to become successful are small. 注:推理题。第二段第二句的同义改写,定位方法:顺 序原则(58题的关键词出现在第三段,所以此题应该是在第二

段) The reality is that writing is a lonely, private and poor-paying affair. For every writer kissed by fortune there are thousands more whose longing is never rewarded. When I left a 20-year career in the U.S. Coast Guard to become a freelance writer (自由撰稿者), I had no prospects at all: What I did have was a friend who found me my room in a New York apartment building. It didnt even matter that it was cold and had no bathroom. I immediately bought a used manual typewriter and felt like a genuine writer. 58. Why did the author begin to doubt himself after the first year of his writing career? A) He wasn t able to produce a single book. B) He hadnt seen a change for the better. C) He wasn t able to have a rest for a whole year. D) He found his dream would never come true. 英语四六级阅读理解主 旨题名师精解注:第三段第一句的同义改写, D项中的never 为绝对语气词,故不选 After a year or so, however, I still hadnt gotten a break and began to doubt myself. It was so hard to sell a story that barely made enough to eat. But I knew I wanted to write. I had dreamed about it for years. I wasnt going to be one of those people who die wondering. what if? I would keep putting my dream to the test --- even though it meant living with uncertainty and fear of failure. This is the Shadowland of hope, and anyone with a dream must learn to live there.英语六级考试写作技巧 相关链接: 09 年6月英语四级考试试题答案(文字版) 2009年6月20日英语六 级标准答案公布 2009年6月英语六级考试真题 word版 100Test 下载频道开通,各类考试题目直接下载。详细请访问 www.100test.com