大学英语四级考试阅读笔记(17)英语四级考试 PDF转换可能 丢失图片或格式,建议阅读原文 https://www.100test.com/kao\_ti2020/645/2021\_2022\_\_E5\_A4\_A7\_ E5\_AD\_A6\_E8\_8B\_B1\_E8\_c83\_645072.htm jsjwejsj"> 涉及句 子当中主要成分选项优选于涉及次要成分选项,次要成分包 括:插入语,同位语 The senior West German scientist in charge of the Communitys solar energy program, Mr. Joachim Gretz, told journalists that at present levels of research spending it was most unlikely that solar energy would provide as much as three percent of the Communitys energy requirements even after the year 2,000. But he said that with a modest increase in the present sums, devoted by the EEC to this work it was possible that the breakthrough could be achieved by the end of the next decade. Questions 36 to 40 are based on the following passage: 36. The major problems with Americas railroad system in the mid 19th century lay in \_\_\_\_\_. A) poor quality rails and unreliable stopping systems B) lack of financial support for development C) limited railroad lines D) lack of a transcontinental railroad 37. The building of the first transcontinental system \_\_\_\_\_. A) brought about a rapid growth of industry and farming in the west B) attracted many visitors to the construction sites C) attracted laborers from Europe D) encouraged people to travel all over the country 38. The best title for this passage would be \_ A) Settlements Spread Westward B) The Coast-to-Coast Railroad: A Vital Link C) American Railroad History D) The Importance of Railroads in the American Economy 39. The construction of the transcontinental railroad took \_\_\_\_\_. A) 9

years B) 7 years C) 4 years D) 3 years 40. What most likely made people think about a transcontinental railroad? A) The possibility of government support for such a task. B) The need to explore Utah. C) The need to connect the east coast with the west. A rapid means of long-distance transportation became a necessity for the United States as settlement (新拓居地) spread ever farther westward. The early trains were impractical curiosities, and for a long time the railroad companies met with troublesome mechanical problems. The most serious ones were the construction of rails able to bear the load, and the development of a safe, effective stopping system. Once these were solved, the railroad was established as the best means of land transportation. By 1860 there were thousands of miles of railroads crossing the eastern mountain ranges and reaching westward to the Mississippi. There were also regional southern and western lines. 注 : 1.首句提出问题,后跟着解决方案。 四级文章套路:有现 象必有解释,有结论必有解释,有问题必有解决方案 2.most serious 对应36题中的 major problem,最高级出现是考点 The high point in railroad building came with the construction of the first transcontinental system. In 1862 Congress authorized two western railroad companies to build lines from Nebraska westward and from California eastward to a meeting point, so as to complete a transcontinental crossing linking the Atlantic seaboard with the Pacific. The Government helped the railroads generously with money and land. Actual work on this project began four years later. The Central Pacific Company, starting from California, used Chinese labor, while the Union Pacific employed crews of Irish

laborers. The two groups worked at remarkable speed, each trying to cover a greater distance than the other. In 1869 they met at a place called Promontory in what is now the state of Utah. Many visitors came there for the great occasion. There were joyous celebrations all over the country, with parades and the ringing of church bells to honor the great achievement. 注: 1.authorize 授权 2.1862、 4 years 1869三个数字出现,是考点 3.what is now 现在的 The railroad was very important in encouraging westward movement. It also helped build up industry and farming by moving raw materials and by distributing products rapidly to distant markets. In linking towns and people to one another it helped unify the United States. 37. The building of the first transcontinental system \_\_\_\_\_. A) brought about a rapid growth of industry and farming in the west B) attracted many visitors to the construction sites C) attracted laborers from Europe D) encouraged people to travel all over the country 注: A 选项看末段,B选项铁路建成大家来庆祝,C选项错误推理 , 文章中的意思为雇佣爱尔兰工人 39. The construction of the transcontinental railroad took \_\_\_\_\_. A) 9 years B) 7 years C) 4 years D) 3 years 注: 1869-(1862 4)=3 The high point in railroad building came with the construction of the first transcontinental system. In 1862 Congress authorized two western railroad companies to build lines from Nebraska westward and from California eastward to a meeting point, so as to complete a transcontinental crossing linking the Atlantic seaboard with the Pacific. The Government helped the railroads generously with money and land. Actual work on this project began four years later. The Central Pacific Company,

starting from California, used Chinese labor, while the Union Pacific employed crews of Irish laborers. The two groups worked at remarkable speed, each trying to cover a greater distance than the other. In 1869 they met at a place called Promontory in what is now the state of Utah. Many visitors came there for the great occasion. There were joyous celebrations all over the country, with parades and the ringing of church bells to honor the great achievement. 40. What most likely made people think about a transcontinental railroad? A) The possibility of government support for such a task. B) The need to explore Utah. C) The need to connect the east coast with the west. D) The need to develop the railroad industry in the west. 注:1.问题是建设跨洲铁路的目的2.transcontinental 跨越 大洲的 trans -- 跨越 A rapid means of long-distance transportation became a necessity for the United States as settlement (新拓居地) spread ever farther westward. The early trains were impractical curiosities, and for a long time the railroad companies met with troublesome mechanical problems. The most serious ones were the construction of rails able to bear the load, and the development of a safe, effective stopping system. Once these were solved, the railroad was established as the best means of land transportation. By 1860 there were thousands of miles of railroads crossing the eastern mountain ranges and reaching westward to the Mississippi. There were also regional southern and western lines. 38. The best title for this passage would be \_\_\_\_\_ A) Settlements Spread Westward B) The Coast-to-Coast Railroad: A Vital Link C) American Railroad History D) The Importance of Railroads in the American Economy

注:本文主题词:transcontinent railroad, A选项直接摘抄, C选项范围过大, D选项railroads范围过大相关链接:09年6月英语四级考试试题答案(文字版) 2009年6月20日英语六级标准答案公布 2009年6月英语六级考试真题 word版 100Test 下载频道开通, 各类考试题目直接下载。详细请访问www.100test.com