2009年12月英语四级阅读考试训练(二七)英语四级考试 PDF转 换可能丢失图片或格式,建议阅读原文 https://www.100test.com/kao_ti2020/645/2021_2022_2009_E5_B9_ B412_E6_c83_645717.htm tb42"> Once a peasant lost his horse and he went to town to buy another. Among the horses on sale he saw his own horse. "This horse is mine," he said to the man standing by the horse. "Someone stole it from me three days ago." "How can that be? " the man said. " It has been mine for three years." "Three years?" said the peasant. "Are you sure?" Then he quickly covered both eyes of the horse with his hands and asked: "Which eye is he blind in?" "The left eye," said the man.来源 :考试大的美女编辑们 The peasant uncovered the horse's left eye and people saw it was clear and shining. "Oh, I made a mistake, said the man. "I meant to say the right eye." "It's not blind in either eye, " said the peasant, uncovering the other eye. Then he said to the people around: "It's clear this man is a thief." The thief tried to run away, but the people caught him. They took him to the judge, and the peasant got his horse back. 1. When did the peasant lose his horse? A. Yesterday. B. Three days ago. C. The day before yesterday. D. We don 't know. 2. The peasant depended on ____ to get the horse back. A. his good luck B. the help of other people C. his wisdom D. the mistake made by the thief 3. He recognized his horse when someone was trying to _____ it. A. sell B. hide C. kill D. steal 4. Which eye was the horse blind in? A. The left eye. B. The right eye. C. Neither of its eyes. D. Both eyes. 5. The peasant went to town to buy a horse because ____. A. he knew he

would meet his horse in town B. his horse was stolen C. his horses were not enough to use and he wanted another one D. his horse was blind and he wanted another one 答案: 短文大意本文讲述的是 一位农民如何从窃贼手中夺回被偷的马的故事。曾经有一位 农民失窃了一匹马,因而他到镇上去再买一匹。结果在马市 上他见到了自己失窃的马。农民心生一计,他用手掩住了马 的双眼,问窃贼马哪支眼是瞎的。窃贼先说是左眼,后说是 右眼.其实马一点儿也不瞎。因此在大庭广众之下,窃贼漏了 底,农民也夺回了自己的马。1.答案B。【参考译文】农民 何时丢失了马?【试题分析】此题考查考生"辨认事实"的能 力。【详细解答】见原文第二段,"Some one stole it from me three days ago. "有人三天前偷走了我的马。由此知B为正确选 项。 2.答案C。 【参考译文】农民靠……夺回了马。 【试题 分析】此考查考生"根据材料进行推理"的能力。【详细解 答】联系上下文知,农民通过自己的智慧,使窃贼败露才找 回了自己的马。因此C)为正确选项。A)好运.B)别人的帮助 , D)窃贼犯下的错误。 3.答案A。【参考译文】他认出了自 己的马, 当有人要……它的时候。【试题分析】此题考查考 生"根据已知信息推理"的能力。【详细解答】见原文第一 段, "Among the horses on sale he saw his own horse."在出售的 马匹中,他认出了自己的马,由此推知,A)为正确答案,B) 隐藏,C)屠宰4.答案C。【参考译文】马的哪只眼瞎了?【试 题分析】此题考查考生"辨认事实"的能力。【详细解答】 见原文倒数第二段 , " It 's not blind in either eye… "它两眼均 不瞎,因此C)为正确选项。5.答案B。【参考译文】农民去 城里买马是因为……【试题分析】此题考查考生"根据材料

推理"的能力。【详细解答】见原文第一句,"Once a peasant lost his horse, and he went to town to buy another."曾经一位农民丢失了一匹马,因而他去城里再买一匹,因此B)为正确选项。相关推荐:大学英语四级阅读超级攻略 英语四级词汇:常用动词固定搭配 100Test 下载频道开通,各类考试题目直接下载。详细请访问 www.100test.com