2009年12月英语四级阅读考试训练(三六)英语四级考试 PDF转 换可能丢失图片或格式,建议阅读原文

https://www.100test.com/kao_ti2020/645/2021_2022_2009_E5_B9_ B412_E6_c83_645804.htm Today, there are many avenues open to those who wish to continue their education. However, nearly all require some break in ones career in order to attend school full time. Part time education, that is, attending school at night or for one weekend a month, tends to drag the process out over time and puts the completion of a degree program out of reach of many people. Additionally, such programs require a fixed time commitment which can also impact negatively on ones career and family time. Of the many approaches to teaching and learning, however, perhaps the most flexible and accommodating is that called distance learning. Distance learning is an educational method which allows the students the flexibility to study at his or her own pace to achieve the academic goals which are so necessary in todays world. The time required to study may be set aside at the students convenience with due regard to all lifes other requirements. Additionally, the student may enroll in distance learning courses from virtually any place in the world, while continuing to pursue their chosen career. Tutorial assistance may be available via regular airmail, telephone, facsimile machine, teleconferencing and over the Internet. Good distance learning programs are characterized by the inclusion of a subject evaluation tool with every subject. This precludes the requirement for a student to travel away from home to take a test. Another characteristic of a good distance learning program is the equivalence of the distance

learning course with the same subject materials as those students taking the course on the home campus. The resultant diploma or degree should also be the same whether distance learning or on-campus study is employed. The individuality of the professor/student relationship is another characteristic of a good distance learning program. In the final analysis, a good distance learning program has a place not only for the individual student but also the corporation or business that wants to work in partnership with their employees for the educational benefit, professional development, and business growth of the organization. Sponsoring distance learning programs for their employees gives the business the advantage of retaining career-minded people while contributing to their personal and professional growth through education. 1. According to the passage, which of the following is NOT a disadvantage of part time education? A. It requires some break in ones career. B. It tends to last too long for many people to complete a degree program. C. It affects ones career. D. It gives the student less time to share with the family. 2. Which of the following is NOT an advantage of distance learning? A. The student may choose his or her own pace. B. The student may study at any time to his or her convenience. C. They can pursue their chosen career while studying. D. Their tutorial assistance comes through regular airmail, telephone, facsimile machine, etc. 3. What benefit will distance learning program bring to a business? A. Recruitment of more talented people. B. Good image of the business. C. Better cooperation with universities. D. Further training of employees and business growth. 4.

Good distance learning program have the following characteristic EXCEPT. A. distance learning course is the same as students taking courses in campus B. the result diploma or degree should be same as on campus study C. professor-student relationship is strictly one to one all through the course D. includes subject evaluation tool 5. What benefit will distance learning bring to an employee of a business? A. Professional growth.本文来源:百考试题网 B. Good relationship with the employer. C. Good impression on the employer. D. Higher salary. 答案与详解【短文大意】本文主要 通过函授教育和远程教育的比较,来说明远程教育的优点。 1.A推断题。问题问及选项中哪个不是业余教育的缺点。依据 文章第一段中nearly all require some break in ones career in order to attend school full time可以看出,参加全日制学习需要中断自 己的事业,在第二段中作者又说Part time education, that is, attending school at night or for one weekend a month, tends to drag the process out over time and puts the completion of a degree program out of reach of many people. 业余教育,只需要晚上和 周末学习,因此需要中断自己的事业不是部分时间教育的缺 点。而其他选项都是文章提及的part time education的不利条件 2.D细节题。文章提到的优缺点是几种教育方式之间的比 较,问题问及哪个选项的内容不是远程教育的优点。前三个 选项,A."学生可以选择自己的进度",B."学生可以在他(或她) 方便的时候学习", C."在学习的同时还可以追求自己的事业" 都是文章中提及的与另两种方式比较的优点。在文章第二段 最后,作者指出Tutorial assistance may be available via regular airmail, telephone, facsimile machine, teleconferencing and over the

Internet. 辅导可以通过定期的航空邮件、电话、传真和电话会 议以及因特网等方式进行,作者只是提出了一种可能,实际 上是弥补distance education的不足的一个建议,并不是远程教 育(函授)的优点。因此选项D符合题意。 3.D细节题。选项A 、B、C在文章中都没有提及,依据文章最后一段, a good distance learning program has a place not only for the individual student but also the corporation or business 一个良好的远程教育 计划不仅对个人有好处,而且对那些公司或者商业机构来说 也是意义重大。选项D说的也正是这个意思,故为正确选项 4.C细节题。意为:教授和学生之间的关系是严格地"一对 一的",而这不符合作者意图,参见原文末段, individuality并 不是意指严格地"一对一"。 5.A细节题。注意本题与上题的区 别,上一题问及远程教育对公司的好处,本题则是远程教育 对职工,也就是个人的好处。同样依据文章最后一段,agood distance learning program has a place not only for the individual student but also the corporation or business that wants to work in partnership with their employees for the educational benefit, professional development, and business growth of the organization. 远程教育可以帮助雇员提高教育素质和职业技能从而促使事 业的发展,正确选项为A。参考译文现在,那些想继续接受 教育的人,都面临着许多选择。然而,几乎所有的人都会中 断事业去参加学校的全日制课程。 函授教育是晚间或一个月 的每个周末去学校上课,这种教育倾向于把时间拖得很长, 并且很多人难于完成这种学位。而且,这种课程有固定的时 间,这也对参加者的工作和生活带来一定的负面影响。 在关 于教学的众多方法中,远程教育或许是最方便,最具灵活性

的了。远程教育允许学生根据自己的进度灵活变通地进行学 习,直到达到教学要求的目标。这种教育方法在现代世界中 是十分必要的,课程要求的学习时间可以根据个人生活中的 其它需要而暂时搁置或另作安排。此外,学生在工作的同时 就可以在世界上的任何地方学习远程教育的课程。教师的辅 导可以通过定期的航空邮件、电话、传真和电话会议以及因 特网等方式进行。 良好的远程教育计划以每一科目都具有课 程评估方法为特征。 这样就省去了学生必须从家跑到学校参 加考试的麻烦。另一个特征是远程教育课程所采用的学习资 料与在校生的学习资料是一样的。无论参加的是远程教育还 是学校教育,学生所取得的文凭与学位都是一样的。还有一 个特征是,教授与学生的关系是一对一的。从最后的分析中 可以看到,一个良好的远程教育计划不仅对学生个人有好处 ,而且对公司或商业机构来说也是意义重大,它可以帮助雇 员提高教育素质,职业技能从而促进事业发展。因此,支持 雇员参加远程教育课程会使公司具备一种优势,那就是拥有 一批有职业头脑并为个人和职业发展不断进步的员工。 相关 推荐:名师教你12招破解四六级口语考试100Test 下载频道开 通,各类考试题目直接下载。详细请访问 www.100test.com