2010年职称英语卫生类真题精选:补全短文(2)职称英语考试 PDF转换可能丢失图片或格式,建议阅读原文

https://www.100test.com/kao\_ti2020/645/2021\_2022\_2010\_E5\_B9\_ B4\_E8\_81\_8C\_c91\_645906.htm 职称英语考试卫生类真题精选: 补全短文(2) 阅读下面的短文, 文章中有5处空白, 文章后面 有6组文字,请根据文章的内容选择5组文字,将其分别放回 文章原有位置,,以恢复文章原貌。请将答案涂在答题卡相 应的位置上。 The Story of Lani Five-year-old Lani still takes seven medicines with her breakfast every morning。 "She's very good about it " says her father David.Lani is alive today because of her father David, in more than one way.when she was one year old she received part of her father 's liver in a livertransplant operation.Lani was born with a liver illness. \_\_\_\_\_ (46) Doctors advised that a transplant was the only way in which she would live. The operation lasted 12 hours and needed two teams, one for the father and one for the daughter \_\_\_\_\_ (47) In these cases, the donor's liver grows to normal size in about eight weeks。 and t11e child 's liver becomes smaller. Lani spent three weeks in hospital after the operation. Because the receiver 's body tries to reject the new organ , the patient has to be given special drugs \_\_\_\_\_ (48)采集者 退散 Although David left hospital after 10 days, he didn't return to work until after three months. In order to reach the liver, the doctors have to cut through the stomach wall, which is strong and full of muscle. It therefore takes a long time to recover after this operation. \_\_\_\_\_ (49)So far , only 16 of these livertransplant

operations have been carried out in Britain.

(50) Doctors say, " If possible, we prefer to take a liver from a dead don not, usually a parent." Lani still has to look after her health

, and she gets more tired than other children of the same age, but doctors hope that she will continue to get stronger and stronger. A She had one operation when she was six weeks old, which was not successful. B While these drugs are given, it is important that the patient does not catch any illness, not even a cold. C In this operation a piece of liver, weighing about 250--300 grams, was removed from the father and transplanted into the daughter. D David quickly recovered from the operation. E However, they are more common in North America and Japan. F David was finally able to ride his bike again after about a year. 答案解析来源:考试大 46 A 文章第一段介绍说,如今五岁的lani在一岁的时候做了肝移 植手术,父亲将自己的肝的一部分给了女儿。为什么要做这 个手术呢?这是因为Lani生下来便有肝病。根据上下文,空格 处应填出生后至手术前曾采取过的措施,即六周大的时候, 她曾做过手术,但是不成功。47C文章第二段具体介绍手术 情况。根据空格后句子的内容,空格处应填有关捐肝的内容 48 B 有了空格前一句最后一词的提示,空格处应填的句子 也就不难选择了。 49 F 此段中i空格前的句子都在将Lani父亲 手术后的恢复情况及其原因,因此空格处的句子也应与他的 恢复有关。 50 E 空格前一句讲的是肝移植在英国的进展, 空 格处应首选与其进行比较的句子。相关推荐:2010年职称英 语理工类词汇重点难点 2010职称英语理工B词汇选项考点精华 100Test 下载频道开通, 各类考试题目直接下载。详细请访问 www.100test.com