2011年职称英语理工A考试阅读判断练习(16)职称英语考试 PDF转换可能丢失图片或格式,建议阅读原文 https://www.100test.com/kao\_ti2020/645/2021\_2022\_2011\_E5\_B9\_ B4\_E8\_81\_8C\_c91\_645968.htm [导读]阅读判断在试题中占7分

, 通过课程学习, 可以得到3-4分, 为了提高广大考生的阅读 判断能力, 百考试题特整理了以下" 职称英语考试理工A级 阅读判断练习"资料,供考生复习。 Mother Nature Shows Her Strength Tornadoes(龙卷风) and heavy thunderstorms moved across the Great Lakes and into Trumbull County on Saturday evening. : The storms were dramatic and dangerous. George Snyder was driving the fire truck down Route 88 when he first noticed that a funnel(漏斗状的) cloud was behind him. "I stopped the truck and watched the funnel cloud. It was about 100 feet off the ground and I saw it go up and down for a while. It was moving toward Bradley Road and then suddenly it disappeared. " Snyder said. Snyder only saw one of the funnel clouds that passed through northeastern Ohio on Saturday. In Trumbull County, a tornado turned trees onto their sides.Some trees feel onto houses and Cars.Other trees fell into telephone and electrical wires as they went down. Amanda Symcheck was having a party when the storm began. " I knew something was wrong, " she said. " I saw the sky go green and pink(粉红色).Then it sounded like a train rushing toward the house. I started crying and told everyone to go to the basement for protection. " The tornado caused a lot of damage to cars and houses in the area. It will take a long time and much money to repair everything. There was also serious water damage from the

thunderstorms. The heavy rains and high wind caused the power to go out in many homes. The storms caused serious flooding in areas near the river. More than four inches of rain fell in parts of Trumbull County. The river was so hight that the water ran into streets and houses. Many streets had to be closed to Cars and trucks because of the high water. This made it difficult for fire trucks.police cars , and other rescue vehicles to help people who were in trouble. Many people who live near the river had to leave their homes for their own safety. Some people reported five feet of water in their homes. Local and state officials opened emergency shelters for the people who were evacuated(撤走). The Red Cross served meals to them. "This was a really intense storm。" said Snyder. People were afraid

。Mother Nature call be fierce.We were lucky this time.No one was killed." 16 The weather was nice in Trumbull County on Saturday evening. A Right B Wrong C Not mentioned 17 George Snyder was a firefighter. A Right B Wrong C Not mentioned 18 Amanda Symcheck was having a party in the basement when the storm began. A Right B Wrong C Not mentioned来源:考试大 19 Power supply system was not damaged during the stoma. A Right B Wrong C Not mentioned 20 There had not been such a severe storm in Trumbull County for a hundred years. A Right B Wrong C Not mentioned 21 Rescue vehicles had a hard time getting to people. A Right B Wrong C Not mentioned 22 Several people were missing during the storm. A Right B Wrong C Not mentioned 答案解析 16.答案为B。本题的意思是:星期六傍晚,'Trumbull县天气很好。本题句意

滚滚而来。17.答案为A。本题的意思是:George Snyder是一 位消防员。原文虽然没有直说他是干什么的,但提到他正开 着消防车(fire truck),由此可以推断他是消防员。18.答案为B 。本题可译为:暴风雨来临时Amanda Symcheck与别人正在地 下室里聚会。原文是说他们正在聚会,但没说在地下室里聚 会。而是说暴风雨来临后,他们跑到地下室里躲藏。 19.答案 为B。本题可译为:暴风雨中供电系统没遭到破坏。第五段最 后一句说大风和暴雨使一些家庭的供电出现了问题,与题项 矛盾, 故选B。 20.答案为C。本题可译为: 一百年来, 'Trumbull还没有遇到过这么大的暴风雨呢。此句的意思文 章中根本没有提到, 故选C。21.答案为A。本题的意思是: 救援车辆费了很大劲才把人救出来。此句的意思在倒数第三 段最后一句提到了, 故选A。 22.答案为C。本题可译为: 暴 风雨中有几个人失踪了。此句的意思文章中没有提到,故 选C。相关推荐:#0000ff>2011职英理工阅读理解背诵模板汇 总 #0000ff>2011年职称英语考试重点语法及知识点总结 #0000ff>2011年职称英语理工A类考试阅读判断练习汇总 100Test 下载频道开通, 各类考试题目直接下载。详细请访问 www.100test.com