2011年职称英语理工C级概括大意练习(1)职称英语考试 PDF 转换可能丢失图片或格式,建议阅读原文 https://www.100test.com/kao\_ti2020/645/2021\_2022\_2011\_E5\_B9\_ B4\_E8\_81\_8C\_c91\_645973.htm 阅读下面这篇短文,短文后有2 顶测试任务:(1)第1-4题要求从所给的6个选项中为第1 - 4段每段选择1个正确的小标题; (2) 第5 - 8题 要求从所给 的6个选项中选择4个正确选项,分别完成每个句子。Ford1 Ford's great strength was the manufacturing process--not invention. Long before he started a car company, he was a worker, known for picking up pieces of metal and wire and turning them into machines. He started putting cars together in 1 89 1, although it was by no means the first popular automobile, the Model T showed the world just how creative Ford was at combining technology and market. 2 The company 's assembly line alone threw America's Industrial Revolution into overdrive (高速运转).Instead of having workers put together the entire car, Ford's friends, who were great toolmakers from Scotland, organized teams that added parts to each Model T as it moved down a line.By the time Ford 's Highland Park plant was humming(嗡嗡作响)along in 1914, the world's first automatic conveyor belt could turn out a car every 93 minutes. 3 The same year Henry Ford shocked the world with t11e\$5-a.day minimum Wage scheme. the greatest contribution he had ever made. The average Wage in the auto industry then was\$2.34 for a 9-hour shift. Ford not only doubled that he also took an hour off the workday. In those years it was unthinkable that a man could be paid that much for doing something that didn 't involve an awful lot of

training or education. The Wall Street Journal called the plan " an economic crime '.and critics everywhere laughed at F0rd. 4 But as the wage increased later to daily\$10, it proved a critical component of Ford's dream to make the automobile accessible(可及的)to a11 The critics were too stupid to understand that because Ford had lowered his costs per car, the higher wages didn't matter--except for making it possible for more people to buy cars. 23 paragraph 1来 源:www.examda.com 24 paragraph 2 25 paragraph 3 26 paragraph 4 A Ford 's Followers B The Assembly Line C Ford 's Great Dream D The Establishment of the Company E Ford 's Biggest Contribution F Ford's Great Talent 27 The assembly line made it possible to 28 Ford was the first to adopt 29 Higher wages enabled many people to 30 Ford's higher-wage and lower-cost strategy was strongly A criticized by the media B the low wage in the auto industry C own a car D Produce cars in large numbers E the 8-hour-shift practice F combined technology and market 题目解析: 先了解标 题大意:Ford:众所周知,这是一个著名的美国产汽车品牌 而在我们这篇文章里介绍的是福特牌车, 而是创立该品牌 的奠基人,福特。所以,这篇文章是一篇人物传记。23到26 题是让我们概括文章四个段落的大意,我们先了解选项的含 义: A Ford's Followers 福特的追随者 B The Assembly Line装 配线 C Ford's Great Dream 福特的伟大梦想 D The Establishment of the Company公司的成立 E Ford 's Biggest Contribution福特的最大的贡献 F Ford's Great Talent福特的伟 大天赋 100Test 下载频道开通, 各类考试题目直接下载。详细 请访问 www.100test.com