2010年专业英语四级考试阅读理解练习(三)专四专八考试 PDF 转换可能丢失图片或格式,建议阅读原文 https://www.100test.com/kao_ti2020/645/2021_2022_2010_E5_B9_ B4_E4_B8_93_c94_645081.htm Glacier National Park in Montana shares boundaries with Canada, an American Indian reservation, and a national forest. Along the North Fork of the Flathead River, the park also borders about 17,000 acres of private lands that are currently used for ranching, timber, and agriculture. This land is an important part of the habitat and migratory routes for several endangered species that frequent the park. These private lands are essentially the only ones available for development in the region. With encouragement from the park, local landowners initiated a land use planning effort to guide the future of the North Fork. The park is a partner in an inter local agreement that calls for resource managing agencies to work together and with the more than 400 private owners in the area. A draft plan has been prepared, with objective of maintaining traditional economic uses but limiting new development that would damage park resources. Voluntary action by landowners, in cooperation with the park and the county, is helping to restrict small lot subdivisions, maintain wildlife corridors, and minimize any harmful impact on the environment. The willingness of local landowners to participate in this protection effort may have been stimulated by concerns that congress would impose a legislative solution. Nevertheless, many local residents want to retain the existing character of the area. Meetings between park officials and landowners have led to a dramatically improved understanding of all

concerns. 1. The passage mainly discusses_____. A. the endangered species in Glacier National Park B. the protection of lands surrounding Glacier National Park C. conservation laws imposed by the state of Montana D. conservation laws imposed by Congress 2. Why are the private lands surrounding Glacier National Park so important? A. They function as a hunting preserve. B. They are restricted to government use. C. They are heavily populated. D. They contain natural habitats of threatened species. 3. The relationship between park officials and neighboring landowners may best be described as_____. A. indifferent B. intimateC. cooperative D. disappointing 4. It can be inferred from the passage that a major interest of the officials of Glacier National Park is to_____. A. limit land development around the park B. establish a new park in Montana C. influence national legislation D. settle border disputes with Canada 答案 1. B) 这是一道主旨题。通过阅读文章可知, 为了保护冰川国家公园的濒危物种和资源,公园当局和地方 土地所有者制订了限制土地使用计划, 故答案为B。 2. D) 这 是一道细节题。根据第一段第三句 "This land is an important part of the habitat and migratory routes for several endangered species that frequent the park. "(这片土地是非常重要的,因为 这里是几种经常光顾此公园的濒危物种的栖息地和迁徙路线)可知选项D为正确答案。 3. C) 根据第二段可知, 公园当局 和地方土地所有者密切合作来保护资源,因此他们的关系 是"cooperative" (合作性的)。 4. A) 这是一道推理题。根据第 二段第三句和阅读全文,我们很容易就可以得到这样一个信 息:为了保护自然资源和濒危物种,公园管理者限制那些会

破坏资源的土地开发。因此选项A为正确答案。 相关推荐: 2010年专业英语四级考试阅读理解练习(一) 2010年专业英语四级考试阅读理解练习(二) 100Test 下载频道开通,各类考试题目直接下载。详细请访问 www.100test.com