2010年6月大学英语四级听力考试模拟试题(12) PDF转换可能 丢失图片或格式,建议阅读原文

https://www.100test.com/kao_ti2020/646/2021_2022_2010_E5_B9_ B46_E6_9C_c83_646715.htm Passage One Questions 26 to 28 are based on the passage you have just heard. 26. [A] The degree of violence in progmp3s is too high. [B] There shouldn 't be any commercials on television. [C] Watching too much television is undesirable for children. [D] Television progmp3s in the United States are of low quality. 27. [A] A recreational progmp3.[B] An educational progmp3. [C] A progmp3 for cartoons.[D] A progmp3 for commercials. 28. [A] They will become inactive and dull. [B] They will not go to cinemas as often. [C] They will forget to do their homework. [D] They will imitate what they see in the progmp3s. Passage Two Questions 29 to 31 are based on the passage you have just heard. 29. [A] Different kinds of crimes. [B] Increasingly high crime rate in the U.S. [C] Seasonal changes in the natural environment. [D] The relations between changes in the season and crime patterns. 30. [A] February. [B] May. [C] July. [D] August. 31. [A] Few people get married in June. [B] Most people read serious books in summer. [C] More people have mental problems in June than in other months. [D] One is most likely to make the best perfomp3ance on examinations in summer. Passage Three Questions 32 to 35 are based on the passage you have just heard. 32. [A] It is hamp3ful to the body only. [B] It is good to personal relationship. [C] It is hamp3ful to the body and mind. [D] It is a good change after idling for a long time. 33. [A] Personal

relationships should come after one 's job. [B] People should care more about their personal relationships and relaxation. [C] When a job is very important, relaxation should be forgotten. [D] Personal relationships can help people do their jobs well. 34. [A] He should relax and have a chat with friends while working. [B] He should not relax until he finishes his work. [C] He should play hard to fully relax himself. [D] He should shift some of his work to his colleagues. 35. [A] Work and play are different activities. [B] Work and play should be combined together. [C] People should play more and work less. [D] People should work more and play less. 答案及解析: Section B Passage One Children in the United States are exposed to many influences other than that of their families. Television is the most significant of these influences, because the habit of watching television usually begins before children start attending school. And, by the time that the average child finishes high school, he or she will have spent 18,000 hours in front of a television set as opposed to 12,000 hours in a classroom. Parents are concerned about these figures. They are also concerned about the lack of quality in television progmp3s for children. The degree of violence in many of these shows also worries them. Even if it is unreal a cartoon cat beating up a cartoon mouse with a baseball bat this violence may have a negative effect on the young minds exposed to it. Studies indicate that, when children are exposed to violence, they may become aggressive or insecure. Parents are also concerned about the commercials that their children see on television. Many parents would like to see fewer commercials during progmp3s for children.

And some parents feel that these shows should not have commercials at all because young minds are not mature enough to deal with the claims made by advertisers. Educational television has no commercials and has progmp3s for children that many parents approve of. The most famous of these is "Sesame Street", which tries to give preschool children a head start in learning the alphabet and numbers. It also tries to teach children useful things about the world in which they live. Even though most parents and educators give "Sesame Street" and shows like it high marks for quality, some critics argue that all television, whether educational or not, is hamp3ful to children. These critics feel that the habit of watching hours of television a day turns children into bored and passive consumers of their world rather than encouraging them to become active explorers of it. Questions 26 to 28 are based on the passage you have just heard. 26. What is the main idea of the passage? 【解 析】选[C]。在听录音之前,预览四个选项可知本文与电视带 来的负面影响有关。至于是对哪一方面的负面影响,既要根 据主题句区分,还需要根据文章内容进行辨别。 According to the passage, what do you think "Sesame Street" is? 【解析】选[B]。预读选项可知此题询问的是电视节目的类型 The most famous of these is "Sesame Street"...为答案的依据 , 其中的these指的就是educational progmp3s. 28. What will be the consequence if a child fomp3s a habit of watching hours of television every day?【解析】选[A]。预读选项可知此题询问的 是They将会发生什么行为或变成怎样的状态,需要留意对动 作和状态的描述。答案依据为:These critics feel that the habit of watching hours of television day turns children into bored and passive consumers of their world rather than encouraging them to become active explorers of it. 选项[A]中bored 原文中的dull , passive inactive. Passage Two Crime has its own cycles, a magazine reported some years ago. Police records show a surprising relation between changes in the season and crime patterns. The pattern of crime has changed very little over a long period of years. Murder reaches its high during July and August, as do other violent attacks. Murder, in addition, is more than seasonal. it is a weekend crime. It is also a nighttime crime: 62 percent of murders are committed between 6 p.m. and 6 a.m. One is most likely to be robbed between 6 p.m. and 2 a.m. on a Saturday night in December, January, or February. Except for one strange statistic, May is the least criminal month of all. Apparently our intellectual season cycles are completely different from our criminal patterns. Professor Huntington made a lot of studies to discover the seasons when people read serious books, attend scientific meetings, and make the highest scores on examinations. In all examples, he found a spring peak and an autumn peak separated by a summer low. On the other hand, Professor Huntington's studies showed that June is the peak month for suicides and for admitting patients to mental hospital. June is also a peak month for marriages! Possibly, high temperature and humidity bring on our strange and surprising summer actions, but police officers are not so sure. "There are, of course, no proof of a relation between humidity and murder ", they say. " Why murder 's high time should come in the summer time we really don

't know ". Questions 29 to 31 are based on the passage you have just heard. 29. What is the passage mainly about? 【解析】选[D]。 根据选项的概括性强、信息密集可知,本题考查短文主旨。 文章开头的Police records show a surprising relation between changes in the season and crime patterns为短文主题句,故[D]为 答案。 30. Which is the safest season? 【解析】选[B]。文章明确 提到May is the least criminal month of all,表明五月是犯罪率最 低的月份,也就是说五月最安全,故选项[B]正确。 31. What did Professor Huntington's research show?【解析】选[C]。推 断题。文章讲到, Professor Huntington调查人们读严肃小说、 出席科技会议和考试得高分的季节,所有数据表明在春季和 秋季是高峰,而夏季却是低峰,排除[B]、[D].另外短文中听 到June出现最多的地方提到了两个peak, 他们分别是自杀和医 院接收精神病患者数目最高峰以及结婚的高峰,由此可以排 除[A]项,得出答案[C]。 Passage Three Despite the presence of workaholics, there is a growing realization in the United States that too much work demand can be physically and mentally hamp3ful. Many people have been rebelling against the work ethic, saying that no job is so important as to damage personal relationships and rob people of relaxation. There has been a shift in values, with more emphasis being given to personal relationships and relaxation. Leisure time provides opportunities to find personal satisfaction and freedom from the routine of work. Increased leisure time in the United States has not altered the idea that work and play are distinct activities. This distinction is clear-cut, there are "work-hours" and " afterwork-hours " . There is a belief that it is desirable " to work

hard and play hard " and undesirable to combine the two. In many offices, stores, and factories socializing among employees is discouraged. An employee under pressure at work often cannot afford to respond to social calls and visits. However, the amount of personal contact on the job depends on the nature of the work. There may be more social interaction between teachers in a school than between scientists doing independent research. Nevertheless, work and play are usually perceived and maintained as separate activities. Questions 32 to 35 are based on the passage you have just heard. 32. What is the result of too much work demand? 【解析】 选[C]。本文开头就说too much work demand can be physically and mentally hamp3ful(工作量过大在体力上和脑力上都是有害 的),即[C]。33. In order to rebel against the work ethic, what do many people believe now?【解析】选[B]。文中claiming(宣称) 即表明人们是这样认为(believe)的, no job is so important as to... 表明工作并不是最重要的,人们应该多注意与人的交往和放 松自己,即[B]。www.Examda.CoM考试就到百考试题34. What do people expect an employee under pressure at work to do? 【解析】选[B]。这个例子出现在to work hard and play hard这 个概念被引出之后,文中原话说:处于工作重压下的职员是 不能进行社交拜访活动(意即休闲)的,与[B]表达的意思是一 样的。 35. What does the speaker imply by saying "the distinction is clear-cut "?【解析】选[A]。文中clear-cut一词出现前有work and play are distinct (不同的) activities,之后又出现 了work-hours and afterwork-hours和 to work hard and play hard等 词句,均说明美国人认为工作和休闲是截然分开的。 相关推

荐:#0000ff>点击进入查看最新信息#0000ff>论坛交流#0000ff>在线试题 100Test 下载频道开通,各类考试题目直接下载。详细请访问 www.100test.com