2011职称英语理工类B级模拟试题及参考答案:概括大意 PDF 转换可能丢失图片或格式,建议阅读原文

https://www.100test.com/kao_ti2020/646/2021_2022_2011_E8_81_ 8C_E7_A7_B0_c91_646236.htm 考查应试者把握文章段落大意 及细节的能力。本部分为1篇300-450词的短文。 概括大意与 完成句子(第23~30题,共8分)阅读下面这篇短文,短文后 有2项测试任务:(1)第23~26题要求从所给的6个选项中为 第2~5段每段选择1个正确的小标题;(2)27~30题要求从 所给的6个选项中选择4个正确选项,分别完成每个句子。请 将答案涂在答题卡相应的位置上。 Messages from the Media 1 The weather forecast, a story about the candidates in an election, and movie reviews are examples of messages from the media. A communication medium, of which the plural (复数的) from is media, is a means of communicating a message. Examples of media are television, radio, newspapers and books and the telephone. The media that can reach many people at once are called mass media. 2 It is not difficult to think of other messages we receive through the mass media. Every day we get hundreds of them. Think about advertisements, for example. We see and hear these messages almost everywhere we go. Advertisements are important messages, even though they are sometimes annoying. They help us compare and evaluate products.职称英语培训 3 Most of us get more information from the media than from the classroom. Think for a moment, about how you learn about local news and events. Do you depend on other people or the media? What about international news? What is the most important source of information for you? People who are asked this question usually answer, "Television". 4 Think of all the messages you received today. Perhaps you read a newspaper during breakfast, or maybe you read advertisements on billboards (露天广 告牌) on your way to school. Did you listen to a weather forecast or the sports news on the radio this morning? Right now you are getting information through a very important medium of mass communication a book. 5 We use the information we get from radio, television, newspapers, and other media to make decisions and from opinions. That is why the mass media are so important. Editorials and articles in newspapers help us decide how to vote, consumer reports on television help up decide how to spend our money, and international news on the radio makes us think and form opinions about questions of war and peace. 23 Paragraph 2..... () 24 Paragraph 3..... () 25 Paragraph 4..... () 26 Paragraph 5... ... () A Importance of Classroom Learning B Television A Rich Source of information C Advertisements as important Messages from the Mass Media D Various Messages One May Receive Each Day E Media Means to Communicate Messages F Importance of the Mass Media 27 Each day we get a lot of messages from..... () 28 Television, radio and books are all important media of..... () 29 For most people television is the most important..... () 30 The mass media are important to us because they shape..... () A sports news B our decisions and opinions C mass communication D our messages E source of information F the mass media 进入查 看2011职称英语理工阅读理解中英文背诵模板汇 总#0000ff>2011职称英语理工阅读理解中英文背诵模

板(1)#0000ff>2011职称英语理工阅读理解中英文背诵模 板(2)#0000ff>2011职称英语理工阅读理解中英文背诵模 板(3)#0000ff>2011职称英语理工阅读理解中英文背诵模 板(4)#0000ff>2011职称英语理工阅读理解中英文背诵模 板(5)#0000ff>2011职称英语理工阅读理解中英文背诵模 板(6)#0000ff>2011职称英语理工阅读理解中英文背诵模 板(7)#0000ff>2011职称英语理工阅读理解中英文背诵模 板(8)#0000ff>2011职称英语理工阅读理解中英文背诵模 板(9)#0000ff>2011职称英语理工阅读理解中英文背诵模 板(10)#0000ff>2011职称英语理工阅读理解中英文背诵模 板(11)#0000ff>2011职称英语理工阅读理解中英文背诵模 板(12)#0000ff>2011职称英语理工阅读理解中英文背诵模 板(13)#0000ff>2011职称英语理工阅读理解中英文背诵模 板(14)#0000ff>2011职称英语理工阅读理解中英文背诵模 板(15)#0000ff>2011职称英语理工阅读理解中英文背诵模 板(16)#0000ff>2011职称英语理工阅读理解中英文背诵模 板(17)#0000ff>2011职称英语理工阅读理解中英文背诵模 板(18)#0000ff>2011职称英语理工阅读理解中英文背诵模 板(19)#0000ff>2011职称英语理工阅读理解中英文背诵模 板(20)#0000ff>2011职称英语理工阅读理解中英文背诵模 板(21)#0000ff>点击进入论坛下载最新资料百考试题外语站点 编辑整理 100Test 下载频道开通, 各类考试题目直接下载。详 细请访问 www.100test.com