2011年综合类职称英语教材新增文章 PDF转换可能丢失图片或格式,建议阅读原文

https://www.100test.com/kao\_ti2020/646/2021\_2022\_2011\_E5\_B9\_ B4\_E7\_BB\_BC\_c91\_646252.htm 职称英语考试教材每年更新, 新教材会替换旧教材中一部分内容老旧或考过的文章。为了 方便大家复习,百考试题小编特整理"2011年职称英语教材 新增文章下载"供大家学习用。(小编提示:新增文章很重 要,但不能把宝全压在他身上,其他的文章也要复习喔)阅 读理解新增文章(共3篇)第八篇 The State of Marriage Today Is there something seriously wrong with marriage today? During the past 50 years, the rate of divorce in the United States has exploded : almost 50% of marriages end in divorce now, and the evidence suggests it is going to get worse. If this trend continues, it will lead to the breakup of the family, according to a spokesperson for the National Family Association. Some futurists predict that in 100 years , the average American will marry at least four times , and extramarital affairs will be even more common than they are now. But what are the reasons for this, and is the picture really so gloomy? The answer to the first question is really quite simple : marriage is no longer the necessity it once was. The institution of marriage has been based for years partly on economic need. Women used to be economically dependent on their husbands as they usually didn 't have jobs outside the home. But with the rising number of women in well-paying jobs, this is no longer the case, so they don

- 't feel that they need to stay in a failing marriage.来源
- : www.examda.com In answer to the second question, the outlook

may not be as pessimistic as it seems. While the rate of divorce has risen, the rate of couples marrying has never actually fallen very much, so marriage is still quite popular. In addition to this, many couples now cohabit and don 't bother to marry. These couples are effectively married, but they do not appear in either the marriage or divorce statistics. In fact, more than 50% of first marriages survive. The statistics are deceptive because there is a higher number of divorces in second and third marriages than in first marriages. So is marriage really an outdated institution? The fact that most people still get married indicates that it isnt. And it is also true that married couples have a healthier life than single people: they suffer less from stress and its consequences, such as heart problems, and married men generally consider themselves more contented than their single counterparts. Perhaps the key is to find out what makes a successful marriage and apply it to all of our relationships! 词汇: divorce n.离 婚 cohabit v.同居 evidence n.证据,迹象 effectively ad.实际上 futurist n.未来主义者 statistics n.统计,统计资料 explode v.激增 , 迅速扩大deceptive adj.迷惑的, 骗人的 predict v.预言,预料 , 预报 outdated adj.旧式的, 过时的 extramarital adj.婚外的 indicate v.表明,暗示 gloomy adj.阴暗的.令人沮丧的 consequence n.结果,后果 institution n.制度,习俗 contented adj.满足的,满意的 outlook n.展望,前景 counterpart n.对应的 人(或物) pessimistic adj.悲观的注释: National Family

Association:美国国家家庭联合会练习:来源

: www.100test.com 1.Which is true about the problem of marriage in the United States today? A)Divorce leads to the breakup of the

family. B) Half of the married couples get divorced. C) American people marry more than four times. D) More and more people are getting divorced. 2. What does "this is no longer the case" in paragraph two mean? A) It is not necessary to get married any more. B) Women do not need a husband any longer. C) Women are not economically dependant any more. D) Many wives do well-paying jobs outside home now. 3. Why may the outlook of marriage not be as gloomy as it appears? A) Many people still like to get married. B) The rate of divorce has actually decreased. C) Over 50% of the marriages continue to exist. D) The statistics of divorce is not quite true. 4. How do people usually feel in their marriage life? A) They are much healthier. B) They feel no longer single. C) They are more satisfied. D) They suffer a lot less. 5. Which of the following about marriage is NOT mentioned in the passage? A) There will be more relationships outside marriage. B) Many people try to get married again after divorce. C) Marriage has long been partly an economical need. D) It is a fact that most people choose to get married. 答案与 题解: 1. D 从第一段里可以了解到选项A与C都是预计将来会 发生的,而不是如今的情况。B选项与第一段第二句 "almost 50% of the marriages end in divorce "不符。第一段第二句里的 " the rate of divorce in the United States has exploded " " the evidence suggests it is going to get worse "话语正好说明了D选项 2. C 第二段第四句、第五句说得很清楚, 妇女们如 今在外工作在经济上不再依赖她们的丈夫,因此觉得无需维 持行将失败的婚姻。 3. A 从第二段里可以了解到离婚率并没 有下降而是上升了,因此B选项不对。而C选项与第三段里

"In fact, more than 50% of first marriages survive"所说不符, 该选项没有提到是第一次婚姻。同样,D选项在文中也没有 说到,文中第三段的最后一句只是说统计数据具有欺骗性, 而没有说数据失实。 4. C 文中第四段第三句的后半句说得很 清楚,结了婚的人比单身的人更满足。A,D选项提到的是实 际情况而不是婚后人们的感觉,因此不对。文中并没有提到 选项B所说的情况。 5. B A选项在第一段最后一句里提到了 , C选项和D选项分别在第二段、第四段里提到了, 而B选项 却没有哪一段具体提到 打包下载:#0000ff>2011综合类职称英 语教材新增文章(WORD版)相关推荐:#0000ff>2010年职称 英语理工真题及答案汇总 #0000ff>2010年职称英语综合真题及 答案汇总 #0000ff>2010年职称英语卫生真题及答案汇总 为了 能及时获取2011年职称英语相关信息,建议大家收 藏#333333>百考试题职称英语考试频道点击收藏 . 我们会第 一时间发布相关信息。 100Test 下载频道开通, 各类考试题目 直接下载。详细请访问 www.100test.com