2011职称英语考前通关训练题(6) PDF转换可能丢失图片或格式,建议阅读原文

https://www.100test.com/kao_ti2020/646/2021_2022_2011_E8_81_8C_E7_A7_B0_c91_646468.htm 训练要求:下面的短文后有2项测试任务:(1)第23-26题要求从所给的6个选项中为第2-5段每段选择1个最佳标题;(2)第27-30题要求从所给的6个选项中为每个句子确定1个最佳选项。 Memory test 1 "I am going to give you five techniques that will enable you to remember anything you need to know at school," promised lecturer Ian Robinson to a hundred schoolchildren. He slapped his hand down on the table.

" When I 've finished in two hours 'time, your work will be far more effective and productive. Anyone not interested, leave now. " The entire room sat still. 2 Robinson calls himself the Mind Magician(魔术师). He specializes in doing magic tricks that look totally impossible, and then he reveals that they involve nothing more mysterious than good old-fashioned trickery(骗术). "I have always been interested in tricks involving memory-being able to reel off(一口气说出) the order of cards in a pack, that sort of thing, "he explains. 3 Robinson was already lecturing to schools on his magic techniques when it struck him that students might find memory techniques even more valuable. "It wasn 't a difficult area to move into, as the stuff 's all there in books." So he summarized everything to make a two-hour lecture about five techniques. 4 "You want to learn a list of a hundred things? A thousand? No problem, "says Robinson. The scandal is that every child is not taught the techniques from the beginning of their school life. The schoolchildren who were

watching him thought it was brilliant. "I wish I' d been told this earlier, "commented Mark, after Robinson had shown them to construct "mental journeys". 5 Essentially, you visualize(想象) a walk down a street, or a trip round a room, and pick the points where you will put the things you want to remember--the lamppost, the fruit bowl. Then in each location you put a visual representation of your list--phrasal verbs, historical dates, whatever--making them as strange as possible. It is that simple and it works. 6 The reaction of schools has been uniformly enthusiastic."The pupils benefited enormously from lan 's presentation," says Dr Johnston, head of the school where Robinson was speaking, "Ideally we should run a regular class in memory techniques so pupils can pick it up gradually." 23 Paragraph2_____ 24 Paragraph3_____ 25 Paragraph4____ 26 Paragraph5_____ A Good resultts B An ancient skill C Gaining attention D Memory tricks E A lecture on memory techniques F Ways to improve memory 27 The memory techniques used are no more complex than the old_____. 28 Robinson taught children to use "mental journeys" to improve_____. 29 Robinson told the pupils that all the memory techniques could be found in_____. 30 The schoolchildren got a lot from the magician 's____. A books B lecture C tricks D facts E memory F list 参考答案: DEAFCEA B 答案解析: 23 D 文章第二段主要介绍罗宾逊其人其事。他 称自己为魔术师,擅长表演大家看起来一点都不可能的魔术 , 他觉得魔术就跟旧时的骗术一样神奇, 他可以一口气说出 一沓扑克牌的顺序。因此这段的标题应该是memory tricks。

24 E 第三段提到,但罗宾逊感觉记忆诀窍对学生很重要时他 去给学生做了有关他的魔术的技巧的讲座。他感觉魔术并非 难事,并总结了五个技巧,做为两小时的讲座。所以这段的 标题应该是a lecture on memory techniques。 25A 第四段主要讲 了罗宾逊教授讲座的结果:观看他表演的学生都觉得非常精 彩, Mark 还说真希望自己早点被告知进行心智旅行mental journey 的方法。所以这段的标题应给是good results。 26F 第 五段详细描述了心智旅行的过程:想象自己走上大街,或者 绕着房间走,挑选地方以后把自己想要记住的东西放在那里 , 比如街灯柱, 水果钵等。然后在每个地方放一个自己所列 词汇的形象表达短语动词,历史日期等越奇怪越好。这个方 法非常简单,但是非常有用。这样看来,本段描述心智旅行 是为了帮助学生提高记忆力,因此最好的标题是ways to improve memory。 27C 本题答案可以在第二段第二句话找到 : 100Test 下载频道开通, 各类考试题目直接下载。详细请访 间 www.100test.com