2011年职称英语理工A考试阅读判断练习(15) PDF转换可能丢 失图片或格式,建议阅读原文

https://www.100test.com/kao_ti2020/646/2021_2022_2011_E5_B9 B4_E8_81_8C_c91_646611.htm [导读]阅读判断在试题中占7分 ,通过课程学习,可以得到3-4分,为了提高广大考生的阅读 判断能力, 百考试题特整理了以下"职称英语考试理工A级 阅读判断练习"资料,供考生复习。The Smog(烟雾) For over a month, Indonesia was in crisis. Forest fires raged out of control as the country suffered its worst drought for 50 years. Smoke from the fires mixed with sunlight and hot dry air to form a cloud of smog. This pollution quickly spread and within days it was hanging over neighbouring countries including Malaysia, Singapore and Thailand. When the smoke combined with pollution from factories and cars, it soon became poisonous(有毒的).Dangerous amounts of CO became trapped under the smog and pollution levels rose.People wheezed(喘息) and coughed as they left the house and their eyes watered immediately. The smog made it impossible to see across streets and whole cities disappeared as grey soot(烟 灰)covered everything. In some areas, water was hosed(用胶管 浇)from high-rise city buildings to try and break up the smog Finally, heavy rains, which came came in November. Put out the fires and clear the air. But the environmental costs and health problems will remain Many people from SouthEastern Asian cities already suffer from breathing huge amounts of Car exhaust fumes(汽车排放 的废气)and factory pollution Breathing problems could well increase and many nonsufferers may have difficulties for the first

time.Wildlife has suffered too.In lowland forests, elephants, deer, and tigers have been driven out of their homes by smog. But smog is not just an Asian problem. In fact .was world was first used in London in 1905 to describe the mixture of smoke and thick fog. Fog often hung over the capital. Sometimes the smog was SO thick and poisonous that people were killed by breathing problems or in accidents. About 4, 000 Londoners died within five days as a result of thick smog in 1952. 16 Indonesia was in crisis because of the drought. A Right B Wrong C Not mentioned 17 The smog spread to neighbouring countries. A Right B Wrong C Not mentioned 18 The air-pollution index went up to 300 within a few days. A Right B Wrong C Not mentioned 19 Water was used to try to break up the smog. A Right B Wrong C Not mentioned 20 Many Indonesians blamed the government for the drought. A Right B Wrong C Not mentioned 21 The forest animals haven 't been affected by the smog. A Right B Wrong C Not mentioned 22 The word " smog " first appeared in 1952. A Right B Wrong C Not mentioned 参考答 案 16 A 题句的意思是"由于干旱,印度尼西亚处于危机之中 "。与文章第一旬意思相同,故为正确答案。17A题句的意 思是"烟雾飞散到临近国家"。与第一段第三句意思相同, 故选A。18c题句意思是"空气污染指数几天内达到300"。 文章根本没有提到此事。故选C。 19 A 题句的意思是"人们 用水来驱散烟雾"。第三段第二旬就有这层意思,故选A。 20 c 题句意思是"很多印尼人因为旱灾而抱怨政府"。这层 意思文中根本没有提到, 故选C。 21 B 题句的意思是"森林 里的动物未曾受到烟雾的影响"。文中第四段最后一句提到

一些动物由于烟雾逃出了森林。故题句意思与原文有出入, 选B。22B题旬的意思是"smog这个词最早出现于1952年。最 后一段提到这个词首次是在1905年出现的。题句意思与原文 不符,故选B。相关推荐:#0000ff>2011职英理工阅读理解背 诵模板汇总#0000ff>2011年职称英语考试重点语法及知识点总 结#0000ff>2011年职称英语理工A考试阅读判断练习(14) #0000ff>2011年职称英语理工A考试阅读判断练习(13)100Test 下载频道开通,各类考试题目直接下载。详细请访问 www.100test.com