2011职称英语考前通关训练题(9) PDF转换可能丢失图片或格 式,建议阅读原文

https://www.100test.com/kao_ti2020/646/2021_2022_2011_E8_81_ 8C_E7_A7_B0_c91_646695.htm 训练要求:下面的短文后列出 了7个句子,请根据短文的内容对每个句子做出判断:如果该 句提供的是正确信息,请选择A;如果该句提供的是错误信 息,请选择B;如果该句的信息文中没有提及,请选择C. Creating a World Without Smoking Smoking willBeBanned in all pubs, Clubs and workplaces from next year after historic votes in theCommons last night. After last-minutes appeals from health Campaigners, MPs opted for aBlanket prohibition which will start in summer 2007, ending months of argument over whether smokers shouldBeBarred in pubs and restaurants only. They voted toBan smoking in all pubs and Clubs By 384 to 184, a surprisingly large majority of 200. Smoking will still allowed in the home and in placesConsidered toBe homes, such as prisons,Care hornes and hotels. Smokers lighting up inBanned areas will face a fixed penality notice of £ 1,000. Carpline Flint, the Public Health Minister, also announced that the fine for failing to stop people smoking inBanned areas would Be increased to $\pm 2,500$ more than ten times the ± 200 originally proposed. TheBill also allows the Government to increase the age forBuying Cigarettes. Ministers willConsult on raising it from 16 to 18. TheBill now goes to the LordsBut willBe throughBy the summer recess. Even a plan to allow smoking to Continue in privateClubs was thrown out as MPs on all sides were given permission to vote with theirConscience rather than on a party line.

Patricia Hewitt, the Health Secretary, said the HealthBill wouldBan smoking in "virtually every enclosed public place and workplace" in England and save thousands of lives a year. Smoke-free workplaces and public places " will Become the norm ". She said:

"An additional 600,000 people will give up smoking as a result of this law and millions more willBe protected from second-hand smoke." Peter Hollins, director general of theBritish Heart Foundation, said: "The vote is a landmark victory for the public health of thisCountry and will save the lives of many people." 1.ABan on smoking in all pubs,Clubs and workplaces willBegin in summer 2007. A right B wrong C not mentioned 2. The law doesn

't seem to apply to officials. A right B wrong C not mentioned 3. OneCan nevertheless smoke at home. A right B wrong C not mentioned 4. There is a possibility for the Government to raise the age forBuying Cigarettes. A right B wrong C not mentioned 5. The Government will shut downCigarette factories in large numbers. A right B wrong C not mentioned 6. The Government will definitely impose a much heavier tax on tobacco. A right B wrong C not mentioned 7. The Government will take necessary measures to help smokers give up smoking. A right B wrong C not mentioned 参考答 案: AB A ACCC 答案解析: 1. A 本题的答案在文章的第一和 第二句里讲得十分明确。 2. B 本句的意思是:这条法律似乎 不适用于官员。文章里没有说过官员可以不受这条法律的约 束,从该法律实施的范围来看,可以判断不论是官还是普通 百姓均受该法律的约束,所以这句话是错误的。 3. A 文章第 二段说了在家里和可以被看做是家的场所,吸烟是允许的。 4. A 文中这一句话 theBill also allows the Government to increase the age for BuyingCigarettes 表明政府很可能把允许购买香烟的 年龄提高。5. C 文中没有提到政府打算大量关闭烟厂这一回 事。6. C 文中没有谈到政府将对烟草课以重税。7. C 文中没 有谈到政府准备如何帮助吸烟者戒烟。相关推荐: #0000ff>2011年职称英语考前通关训练题(8) #0000ff>2011职称 英语考前通关训练题(7) #0000ff>2011职称英语考前通关训练 题(6) #0000ff>2011职称英语考前通关训练题(5) #0000ff>2011职 称英语考前通关训练题(4) #0000ff>2011职称英语考前通关训 练题(3) #0000ff>2011职称英语考前通关训练题(2) #0000ff>2011 职称英语考前通关训练题(1) 100Test 下载频道开通,各类考试 题目直接下载。详细请访问 www.100test.com