2012职称英语卫生类C概括大意练习(1) PDF转换可能丢失图片或格式,建议阅读原文

https://www.100test.com/kao\_ti2020/646/2021\_2022\_2012\_E8\_81\_ 8C E7 A7 B0 c91 646960.htm 为了帮助广大考生有效备 考2012年全国职称英语考试,小编整理了职称英语考试复习 资料,希望对您系统掌握2012年职称英语考试的重点内容, 顺利通过职称英语考试有所帮助。 概括大意与完成句子(第23 ~30题,每题1分,共8分)下面的短文后有2项测试任务:(1) 第23~26题要求从所给的6个选项中为第2~5段每段选择1个最 佳标题.(2)第27~30题要求从所给的6个选项中为每个句子确定 一个最佳选项。 Organ Donation and Transplantation 1 Organ donation(捐献) and transplantation(移植) refers to the process by which organs or tissues from one person are put into another persons body. 2 The number of people needing a transplant continues to rise faster than the number of donors. About 3,700 transplant candidates are added to the national waiting list each month. Each day, about 77 people receive organ transplants. However, about 18 people die each day waiting for transplants that cant take place because of the shortage of donated organs. 3 There are no age limits on who can be an organ donor. Newborns as well as senior citizens have been organ donors. If you are younger than 18, you must have a parents or guardians consent (同意). If you are 18 years or older, you can show you want to be an organ and tissue donor by signing a donor card. 4 Many people think that if they agree to donate their organs, the doctor or the emergency room staff wont work as hard to save their life. This is not true. The transplant

team is completely separate from the medical staff working to save your life. The transplant team does not become involved with you until doctors have determined that all possible efforts to save your life have failed. 5 If you need an organ transplant, your doctor will help you get on the national waiting list. Your name will become part of a pool of names. When an organ donor becomes available, all the patients in the pool are compared to the donor. Factors such as blood and tissue type, size of the organ, medical urgency(紧急) of the patients illness, time already spent on the waiting list, and distance between donor and recipient(接受者) are considered. 23. Paragraph 2\_\_\_\_\_. 24. Paragraph 3 \_\_\_\_\_. 25. Paragraph 4 \_\_\_\_\_. 26. Paragraph 5 \_\_\_\_\_. A. Quality of donated organ B. Benefits of organ donation C. Distribution of donated organs D. Quality of donor medical care E. Age limits of organ donation F. Status of organ donation and transplantation 27. There is a great demand for \_\_\_\_\_. 28. Organ donors range in age from newboms to\_\_\_\_\_. 29. Doctors will try their best to save your life even if youve signed \_\_\_\_\_. 30. Various factors are considered when deciding on \_\_\_\_\_. A. donated organs B. the national waiting list C. a donor card D. senior citizens E. all possible efforts F. the most suitable candidate 答案和解析 1.F [解析]第二段中提到需要器官 移植的人增加的速度远远大于器官捐献者。每月有3700人加 入等候者的行列。但每天只有77人接受器官移植。每天有18 人在等待中死亡。 这些都是讲目前器官捐献和移植的状况, 因此选择F。 2.E[解析]第三段第一句"There are no age limits on who can donate."就说明此段和捐献者的年龄有关。因此选E。

3.D [解析]第四段的中心是捐献者不必为他们的医疗担心,他 们的医疗同样有保障。因此选D。 4.C [解析]第五段讲确定器 官接受者的因素,也就是如何决定捐赠的器官给哪个患者。 因此选C。 5.A [解析]从第二段可以看出A是正确答案There is a great demand for donated olgans. 6.D[解析]从第三段第二 句"Newborns as well as senior citizens have been organ donors."得 出正确答案是D。7.C [解析]结合选项,从搭配上看sign后面 只能跟a donor card。从文章中第四段The transplant team does not become involved with you until doctors have determined that all possible efforts to save vour life have failed.也能看出答案是C。 8.F[解析]最后一段说When an organ donor becomes available , all the patients in the pool are compared to the donor. Factors such as blood and tissue type.....are considered.因此F是正确答案。 相关推荐:#0000ff>2012职称英语卫生类A概括大意练习汇总 #0000ff>职称英语常用语法详解汇总 #0000ff>2012年职称英语 考试复习日程安排表 #0000ff>2012年职称英语考试复习教材 为了能够顺利查分,请考生密切关注#0000ff>2011年3月职称 英语考试成绩查询时间,百考试题祝大家顺利通过考试! 100Test 下载频道开通, 各类考试题目直接下载。详细请访问 www.100test.com